Κοινωνία

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας: Αντιεξουσιαστές στήνουν οδοφράγματα και πετούν πέτρες και μολότοφ - Με χημικά απαντά η αστυνομία (εικόνες, βίντεο)

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς μετά τη διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, μία ομάδα περίπου 150 ατόμων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αποσπάστηκε και κινήθηκε προς τα Εξάρχεια, ενώ άλλη ομάδα κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο, βάζοντας φωτιές στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη Στουρνάρη.

Η αστυνομία απάντησε με την εκτόξευση δακρυγόνων και χημικών, ενώ οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της Τοσίτσας και εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Μία ομάδα κατάφερε να εισέλθει εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν περικυκλώσει την περιοχή. Η ένταση είναι μεγάλη σε όλους τους γύρω δρόμους, ενώ έχει αποκλειστεί η διέλευση των πολιτών από και προς το σημείο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών συνεχίζονται, ενώ είναι κλειστή η Πατησίων μέχρι την Ομόνοια, καθώς και οι κάθετοι οδοί στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Μέσω της Πανεπιστημίου τα μέλη του ΚΚΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν πορεία από την Ομόνοια με τελικό προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Αυτή την ώρα, όμως, δεύτερη πορεία, αριστεριστών και αντιεξουσιαστών πορεύεται προς το Σύνταγμα μέσω της Σταδίου.

https://youtu.be/wYuH4xhmxhU

https://youtu.be/TpigPbq4Hi8

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί εδώ και αρκετά λεπτά η οδός Στουρνάρη μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου αλλά και τα γύρω στενά. Ομάδες νεαρών πραγματοποιούν διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και σίδερα κατά των αστυνομικών ενώ έχουν στήσει και ένα μεγάλο οδόφραγμα το οποίο έχουν πυρπολήσει.

Από την πλευρά τους οι ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν ανά διαστήματα σε εκτεταμένη  χρήση δακρυγόνων, χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να περιορίσουν την δράση των επιτιθέμενων.

Παρακολουθείστε ζωντανή εικόνα με το τι γίνεται αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μέσω του Ruptly TV.

https://youtu.be/V7ZfdXTp1pg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ