Κόσμος

Παρατάει τους Financial Times για να γίνει καθηγήτρια Μαθηματικών

Η αρθρογράφος και συνεργάτης των Financial Time, Λούσι Κέλαγουει, μετά από 31 χρόνια εγκαταλείπει την εφημερίδα και κάνει «στροφή» στην καριέρα της.

Οχι, δεν θα ακολουθήσει καριέρα πολιτικού, όπως κάνουν πολλοί, αλλά θα ακολουθήσει την καριέρα του εκπαιδευτικού. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει καθηγήτρια μαθηματικών σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο.

«Είχα μία από τις πιο όμορφες θέσεις εργασίας στη δημοσιογραφία, γράφοντας στήλη για 22 χρόνια. Το λατρεύω αλλά δεν θέλω να περάσω όλη μου τη ζωή κάνοντας αυτό», λέει η Κέλαγουει, όπως σημειώνει ο Guardian.

«Νομίζω ότι η διδασκαλία είναι εξαιρετικά σημαντική και είμαι σε θέση να αναλάβω αυτό το έργο. Η μητέρα μου ήταν δασκάλα. Μία από τις κόρες μου κάνει την ίδια δουλειά. Είναι στην οικογένεια και είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτή μου την απόφαση», προσθέτει.

Η στήλη της Κέλαγουει ασχολούνταν με ένα πιο fun τρόπο με την σύγχρονη εταιρική κουλτούρα και ήταν ένα από τα στολίδια των FT. Μάλιστα, ο συντάκτης Λίονελ Μπάρμπερ την χαρακτηρίζει ως μια «μοναδική φωνή στην επιχειρηματική κοινότητα».

Η επινόηση του χαρακτήρα Martin Lukes, ενός εγωιστικού και αντιπαθητικού Business Manager, προσέλκυσε τεράστιο κοινό, με την Κέλαγουει να κερδίζει τον τίτλο του αρθρογράφου της χρονιάς.

Οι FT, ωστόσο, δεν άφησαν την αρθρογράφο τους να φύγει από την «φωλιά» της εφημερίδας και συμφώνησαν μαζί της να δίνει 12 κείμενα τον χρόνο για το φύλλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ