Αρχείο

«Παραλήρημα» προπαγάνδας από την Αλβανία: «Μισθωμένα» αλβανικά ΜΜΕ έχουν στόχο την πλήρη διάρρηξη των σχέσεων με την Ελλάδα

Οι Αλβανοί κατηγορούν την Ελλάδα για μεροληπτική στάση στην Κακαβιά έναντι Αλβανών που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας

Ο αλβανικός τύπος συνεχίζοντας το κρεσέντο του ανθελληνισμού και των προκλήσεων του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αναφέρει σήμερα «ότι οι ελληνικές αρχές έχουν απαγορέψει τις τελευταίες δύο ημέρες την είσοδο σε  τουλάχιστον 100 Αλβανούς πολίτες που ήθελαν να ταξιδέψουν στην χώρα μας . Μεταξύ των ατόμων που δεν επιτράπηκε η είσοδο  ήταν  γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Αυτό δεν είχε συμβεί εδώ και πολλούς μήνες, αν όχι περισσότερο», καταλήγει το άρθρο.

«Χθες 100 Αλβανοί πολίτες  που ταξίδευαν στην Ελλάδα  τους απαγορεύθηκε η είσοδος εκ προθέσεως και όχι εξαιτίας παραβίασης  των κανόνων του χώρου Σένγκεν», αναφέρει η αλβανική εφημερίδα koha Jone  .

«Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε  από την ελληνική πλευρά ήταν  η έλλειψη  εγγράφων, καθώς και το γεγονός της μη διάθεσης ενός ελάχιστου ποσού 100 ευρώ την ημέρα για να εισέλθουν στο χώρο Σένγκεν. Πρόκειται για  παραλογισμό. Πως ένας  μετανάστης θα ξοδέψει 100 ευρώ την ημέρα! Προφανώς αυτό είναι ένα πρόσχημα για την επιβολή αντιποίνων από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα», συνεχίζει το άρθρο .

Αλβανοί αξιωματούχοι της αστυνομίας  ζήτησαν χθες  διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, χωρίς να αναφερθεί τίποτα παραπέρα.

Οι συχνές απαγορεύσεις των διελεύσεων  Αλβανών πολιτών από τις ελληνικές αρχές ως πρόβλημα αναφέρθηκε και από τον Αλβανό υπουργό εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, σε μια  συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά.

Ο Ταχίρι  φέρεται να ζήτησε από τα ελληνικά θεσμικά όργανα   «να σεβαστούν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στην περιοχή  " Σένγκεν "και να μην διακόπτουν την είσοδο  Αλβανών υπηκόων στα σύνορα χωρίς νομική αιτία και άλλα κίνητρα".

Προφανώς όμως  πρόκειται για μυθοπλασίες "αλβανικού τύπου".

Οι Αλβανοί αναφέρουν ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στα σύνορα,  φαίνεται σαν μια καθαρή εκδίκηση της Ελλάδας για τις θέσεις των Τιράνων σε σχέση με τις δηλώσεις Ράμα για την Ακρόπολη και την Χειμάρα .

Το πέρασμα των Αλβανών πολιτών  στην Ελλάδα γίνεται με βάση τη συμφωνία του Σένγκεν, η οποία επεκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες.

Έλληνες τελωνειακοί  κατηγορούνται  εμμέσως πλην σαφώς ακόμη και με την απίθανη «βεβήλωση» αλβανικού  δημοσίου εγγράφου .

Το ίδιο ανθελληνικό δημοσίευμα τονίζει ότι οι απειλές για εμπλοκή της Αλβανίας  από την προενταξιακή διαδικασία από την Αθήνα δεν ισχύει, διότι  αν  η καγκελάριος Μέρκελ αποφασίσει να δεχτεί την Αλβανία στην ΕΕ, η Ελλάδα δεν δύναται να πράξει ουδέν.

Συνεχίζεται και συντηρείται  η παραληρηματικού χαρακτήρα προπαγάνδα από την Αλβανία εναντίον της Ελλάδος από «μισθωμένα» ΜΜΕ με στόχο την πλήρη διάρρηξη των σχέσεων.

Αυτό σίγουρα είναι έργο της Άγκυρας και προσωπικά του Ερντογάν που προσπαθεί να απομονώσει την χώρα μας  στην περιοχή, επιταχύνοντας  όμως το αντίθετο αποτέλεσμα με την συσπείρωση του αποκαλούμενου «ορθόδοξου τόξου» ( Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και ΠΓΔΜ).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ