Αρχείο

Παραιτείται o B. Πούτιν από το αξίωμα του Προέδρου; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας; Ετοιμάζει κεντρική επιτροπή τύπου ΕΣΣΔ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με πηγές όπως η  σερβική ηλεκτρονική εφημερίδα oslobodjenje.rs αλλά και η dailymail.co.uk,  οι οποίες επικαλούνται  τον γνωστό Ρώσο πολιτικό επιστήμονα Valery Solovey, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να μεταβιβάσει τις πιο σημαντικές προεδρικές εξουσίες του σε ένα ολιγομελές εθνικό Συμβούλιο ασφαλείας , ενώ ο ίδιος θα παραμείνει ως μια εμβληματική φιγούρα στην εξουσία.

Ο Solovey  ανακοίνωσε την αποχώρησή του Πούτιν από το προεδρικό γραφείο μέσα στο 2017 , υπονοώντας κάποιο πρόβλημα υγείας .

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα  " Moskva  Komsomolets", ο ίδιος ο πολιτικός επιστήμονας προκάλεσε θύελλα στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης με τις δηλώσεις του, ενώ  θεωρείται  ο «προφήτης των  πολιτικών εξελίξεων του Κρεμλίνου».

Ο ίδιος  δήλωσε ότι ο Πούτιν θα αποχωρήσει από το Κρεμλίνο το 2017 , αφού πρώτα προκαλέσει  πρόωρες προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος  δεν θα επιδιώξει μια νέα  επανεκλογή του , διότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια «προβλήματα υγείας», για τα οποία  όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει να απουσιάζει από τις  δημόσιες εκδηλώσεις  για αρκετούς μήνες .

Όσον αφορά το ζήτημα του κατά πόσον μπορεί να υφίσταται κάποια σοβαρή  ασθένεια του προέδρου της Ρωσίας, ο πολιτικός επιστήμονας  δεν ήθελε να δώσει εξηγήσεις με λεπτομέρειες στη δήλωσή του, λέγοντας μόνο ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει ελεγχθεί πλήρως.

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πούτιν θα επιμείνει στις συνταγματικές αλλαγές, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των εξουσιών του προέδρου και της κυβέρνησης και την μεταφορά στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας , το οποίο ιδρύθηκε το 2000 και  τώρα έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο, ερχόμενος στα πρότυπα της ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το Συμβούλιο θα ασχολείται  με θέματα στρατηγικής και επιχειρησιακής πολιτικής της χώρας. Σύμφωνα με τον Solovey , στην κεφαλή του Συμβουλίου αυτού κανείς δεν  θα γνωρίζει  «ποιος θα είναι επικεφαλής» , αναφερόμενος στα σχέδια του Πούτιν. Ο νέος πρόεδρος μετά τον Πούτιν  θα είναι «υπηρέτης του συμβουλίου και ηγέτης του  στρατού».  

Το μόνο πρόβλημα με την ίδρυση του νέου «Πολιτικού Γραφείου του 21ου αιώνα» είναι ότι το ρωσικό σύνταγμα. Ωστόσο, ορισμένοι Ρώσοι  αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αφού το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν έχει την πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται για την τροποποίηση του Συντάγματος στη Δούμα, και την θετική έκβαση ενός πιθανού δημοψηφίσματος .

Η συνέχεια το επόμενο διάστημα θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα σενάρια αυτά , αλλά ο σωστός ηγέτης ενός κράτους σαν την Ρωσία πρέπει να εξασφαλίσει το "‘αύριο» της αχανούς χώρας του και όλες τις πιθανές προσπάθειες της δύσης να αλώσει ξανά την χώρα αυτή.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...