Κοινωνία

Πέντε Αλβανοί πέρασαν 74 κιλά χασίς από τα σύνορα

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες Αλβανοί προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά πέντε Αλβανοί, όλοι τους μη νόμιμοι μετανάστες, ανέλαβαν τη μεταφορά ενός ακόμη μεγάλου φορτίου με χασίς από τα καρτέλ των «βαρόνων» της πατρίδας τους προς το ελληνικό έδαφος. Μάλιστα, το μετέφεραν στους... ώμους περνώντας τα σύνορα πεζή!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής που έκαναν νυχτερινή περιπολία σε μια δύσβατη δασική περιοχή της Φλώρινας, αντιλήφθηκαν τους πέντε αλλοδαπούς που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου και δεν άργησαν να τους εγκλωβίσουν και να τους ακινητοποιήσουν. Στους πέντε σάκους που είχαν μαζί τους, βρήκαν 53 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 74 κιλών και 144 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες Αλβανοί προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί σε ποιους θα παρέδιδαν το παράνομο φορτίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ