Πολιτική

Πάνω από ένα εκατ. δολάρια την ημέρα θα κοστίσει στην Ν.Υόρκη η φύλαξη της οικογένειας Τραμπ

Πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα, θα κοστίσει στην αστυνομία της Νέας Υόρκης η φύλαξη του Ντόναλντ Τραμπ, των παιδιών και των εγγονιών του, σύμφωνα με αξιωματούχους της Νέας Υόρκης, που επικαλείται το TIME.

Το «κονδύλι» αφορά όλα τα μέλη της οικογένειας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Μάλιστα, το ποσό δεν αναμένεται να μειωθεί αισθητά μετά από την ορκωμοσία του, καθώς η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ και ο 10χρονος γιος τους δεν θα μετακομίσουν στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον, τουλάχιστον όχι μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά για τον Μπάρον.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας της Ν. Υόρκης έχουν αναλάβει τη φύλαξη γύρω από τον «Trump Tower», όπου ζει ο εκλεγμένος πρόεδρος. Παράλληλα, ελέγχους πραγματοποιεί και η Μυστική Υπηρεσία.

«Το νούμερο ένα εδώ είναι η ασφάλεια και η φύλαξη. Εμείς φροντίζουμε για αυτό για τον εκλεχθέντα πρόεδρο, την οικογένειά του και την ομάδα του» δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. Αλλά πρόσθεσε ότι η πόλη θα χρειαστεί βοήθεια με τα έξοδα αυτά, ιδιαίτερα για τις υπερωρίες των αστυνομικών.

«Είναι μια πολύ σημαντική επιχείρηση. Θα χρειαστούν σημαντικοί πόροι», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ