Πολιτική

Ο Μουζάλας ρίχνει το μπαλάκι στους Ευρωπαίους για την ασφυξία στα νησιά και ζητά... ψυχραιμία από τους νησιώτες

Το μπαλάκι στους ευρωπαίους εταίρους επιχειρεί τώρα να ρίξει ο Γιάννης Μουζάλας για το γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν επί μήνες εγκλωβισμένοι στα νησιά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις. Μία μέρα μετά τις δηλώσεις του περί ερμηνείας της συνθήκης με την Τουρκία για το προσφυγικό που μπλοκάρει τη μεταίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά, και αφού προηγήθηκε η τραγωδία στη Μόρια, ο Γιάννης Μουζάλας καλεί τώρα τους Ευρωπαίους εταίρους να επανεξετάσουν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για δυνατότητα μεταφοράς αιτούντων άσυλο σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας, χωρίς να εκπίπτουν της συμφωνίας.

Αλλάζοντας θέση μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, ο Γιάννης Μουζάλας αναγνωρίζει τώρα την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ζητά από τους κατοίκους τους «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο υπουργός, αφού εκφράζει τη βαθιά του θλίψη» για το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων, αναφέρεται ότι «το ατυχές αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο για τα νησιά καθώς έχει εγκλωβιστεί σ’ αυτά μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

-Ζητάμε από τους πολίτες των νησιών που έδειξαν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία να συνεχίσουν να το κάνουν συμβάλλοντας στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να αποσυμφορηθεί η ένταση στις περιοχές.

-Ζητάμε από τα Κ-Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου ώστε να επισπευσθούν οι εξετάσεις των αιτημάτων ασύλου, καθώς και να συμβάλλει στην διαδικασία του relocation.

-Ζητάμε από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας την επανεξέταση της πρότασης μας για δυνατότητα μεταφοράς αιτούντων άσυλο, σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας, χωρίς να εκπίπτουν της συμφωνίας.
Και η ανακοίνωση καταλήγει με τα συνήθη ευχολόγια: « Ευχή όλων είναι η υγεία των τραυματιών να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια, με την συμβολή θεσμικών φορέων και κατοίκων να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα νησιά μας τόσο για τους ντόπιους πολίτες όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...