Εκκλησία

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εγκαινίασε το νέο Πνευματικό Κέντρο στον Αγ. Δημήτριο Ψυρρή

Το νέο Πνευματικό Κέντρο στον Αγ. Δημήτριο Ψυρρή, εγκαινίασε την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στα εγκαίνια έδωσε το παρών ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. Επίσης παρέστησαν βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

«Πολλά πράγματα έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα εκκλησιαστικά έχουν έναν δικό τους χρόνο, μένουν», είπε στην τοποθέτησή του ο αρχιεπίσκοπος. «Οταν ομονοούμε, το αποτέλεσμα είναι θαυμαστό και το καμαρώνουμε», ανέφεσε σε άλλο σημείο. «Το σπουδαίο είναι ότι γίνεται ένα μάθημα σήμερα, ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα όταν συνεργαζόμαστε. Και πιο συγκεκριμένα όταν θέλουμε τέτοια μνημεία να στηρίζουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας», τόνισε ακόμη.

Ο εν λόγω ναός είναι ένας από τους ιστορικότερους της πρωτεύουσας, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε και Μητροπολιτικός Ναός, μετά από το 1835, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, προϊστάμενος του ιερού ναού. Επίσης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες, που ήταν πολλές αλλά ξεπεράστηκαν, ώστε σήμερα να εγκαινιαστεί το Πνευματικό Κέντρο, όπου θα βρίσκουν ανάπαυση άνθρωποι που έχουν ανάγκη. «Αυτό το Πνευματικό Κέντρο αποτελεί μία δομή όχι για τον ναό, αλλά για το κέντρο των Αθηνών», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ