Κόσμος

«Οχι» του Βερολίνου στη δημοσιονομική τόνωση μέσω αύξησης δαπανών

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε σήμερα το αίτημα της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση χαλαρώνοντας τη συνολική δημοσιονομική πολιτική τον επόμενο χρόνο.

«Έχουμε μια κριτική στάση στην ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνολική επονομαζόμενη ‘δημοσιονομική στάση’ της ευρωζώνης», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου σε δήλωση που απέστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters.

«Υπό το φως των υψηλών ακόμα επιπέδων χρέους στην ΕΕ, δεν βλέπουμε δυνατότητα για επεκτακτική δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο ΒΗΜΑ λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για δημοσιονομικούς ελιγμούς στη Γερμανία υπό το φως των μεσοπρόθεσμων προκλήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στις εκκλήσεις περί αύξησης των δημοσίων δαπανών των «πλούσιων χωρών».

Σημειώνεται ότι χθες η Κομισιόν κάλεσε τις πλεονασματικές χώρες της Ε.Ε. να προχωρήσουν σε δημοσιονομική τόνωση, προκειμένου να αυξηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ