Κόσμος

Ομπάμα και Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχιστούν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία

Το φιλί του Ομπάμα στη Μέρκελ - Ευρωπαίοι ηγέτες και Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των υφιστάμενων μελών του συνασπισμού

Με δύο πολύ σοβαρές αποφάσεις φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η μίνι Σύνοδος που διεξήχθη στο Βερολίνο, παρουσία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και Ευρωπαίων ηγετών.

Η πρώτη, αφορά στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και έρχεται να δυσχεράνει το ήδη υπάρχον κλίμα, καθώς Ομπάμα και Ευρωπαίοι, συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επιβληθείσες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η δεύτερη, αφορά στο ΝΑΤΟ και όπως συμφωνήθηκε από κοινού, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των υφιστάμενων μελών του συνασπισμού.

Το φιλί του αποχαιρετισμού

k1q9ae

Μ΄ένα φιλί ο Ομπάμα αποχαιρέτησε τη Μέρκελ στον τελευταίο του ταξίδι, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μετά το Βερολίνο, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κατευθύνεται προς τη Λίμα.

Η εξαμερής σύνοδος κορυφής στο Βερολίνο, στην οποία συμμετείχε και ο Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία και την εξεύρεση πολιτικής λύσης που βάλει τέλος στον εμφύλιο, σύμφωνε με την γερμανική εφημερίδα "Bild".

Επιπλέον, οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να κάνουν ότι μπορούν για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ