Αρχείο

Οι «χριστιανικές Ταξιαρχίες της Βαβυλώνας» προκαλούν τρόμο στους τζιχαντιστές: Μετά από αιματηρή μάχη ελευθερώθηκε χριστιανικό μοναστήρι(Βίντεο)

Γνωστές  ως  ιρακινές χριστιανικές δυνάμεις,  η ταξιαρχία των Χριστιανών της  Βαβυλώνας πολεμάει με πίστη  για να διεκδικήσει εκ νέου την πόλη της Μοσούλης από τους φανατικούς ισλαμιστές του ISIS.

Η αποκαλούμενη Χριστιανική ταξιαρχία στο Ιράκ συνέλαβε δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κρύβονταν  σε ένα καθολικό μοναστήρι στο Ιράκ κατά τη διάρκεια της μάχης για την κατάληψη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.

Οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές συνελήφθησαν κοντά στο μοναστήρι Mar Benham  στην πόλη  Khidr Ilyas νοτιοανατολικά της Μοσούλης.

Οι Ιρακινοί μαχητές μάχονται για την εκδίωξη των ισλαμιστών και της λατρείας του θανάτου στην χώρα , κατέλαβαν μετά από αιματηρή σύγκρουση το μοναστήρι Mar Benham ,  επιτρέποντας στους μοναχούς του να επιστρέψουν σε αυτό  μετά από απουσία δύο ετών.

Οι  «Χριστιανοί της ταξιαρχίας της Βαβυλώνας έχουν προειδοποιήσει» τους τζιχαντιστές ότι το Κοράνι δεν προσφέρει καμία προστασία , αναφέρουν οι ίδιοι.

Το μοναστήρι χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα μ.Χ., και  βρίσκεται μόλις 20 μίλια νότια της δεύτερης πόλης του Ιράκ, η οποία έγινε προπύργιο του ISIS που σάρωσε στο βόρειο Ιράκ το 2014.

Οι βάρβαροι ισλαμιστές κατέστρεψαν μέρους του ναού το 2015, όταν εξερράγη μια βόμβα έξω από το κτίριο, ως μέρος ενός κύματος τρόμου σε  θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους που δεν ταιριάζουν με την διεστραμμένη ιδεολογία τους .

Επίσης, έκαψαν μια συλλογή από βιβλία χριστιανικού περιεχομένου   , κατέστρεψαν  επιγραφές στα αραμαικά τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο   Ιησούς Χριστός και κατεδάφισαν γλυπτά της Παναγίας που είναι η προστάτιδα  της μονής.

Ο  διοικητής της Χριστιανικής Ταξιαρχίας  δήλωσε στο Reuters: «θεμελιώδης στόχος τους ήταν να καταστρέψουν τη χριστιανική ιστορία και τον πολιτισμό στην πεδιάδα της Νινευή».

Εντύπωση προκάλεσε η ανεύρεση από τους Χριστιανούς μαχητές σε  απομακρυσμένη γωνιά του μοναστηριού δεκάδων δορυφορικών «πιάτων» που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ