Πολιτική

Οι επιχειρήσεις του Τραμπ σε ολόκληρο τον κόσμο (εικόνα)

Την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πιθανό να οδηγήσουν σε σύγκρουση συμφερόντων με τις αποφάσεις που θα λάβει η διοίκηση για τις εξωτερικές σχέσεις των ΗΠΑ, γράφει το CNN.

Σύμφωνα με την τελευταία αποκάλυψη των οικονομικών του, στα συμφέροντα του νέου προέδρου έχουν καταγραφεί 144 εταιρείες σε τουλάχιστον 25 χώρες σε Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Νότια και Βόρεια Αμερική ανάμεσα σε άλλες εταιρείες του, που τα συμφέροντά τους δεν περιορίζονται στις ΗΠΑ.

Οι επιχειρήσεις του Τραμπ καλύπτουν μία ευρεία γκάμα, από γήπεδα γκολφ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμφωνίες για κατασκευές και σχέδια που έχουν το «όνομα» Τραμπ στην Ινδία, μέχρι εταιρείες που πωλούν ποτά στο Ισραήλ.

tramp_epixeiriseis_ston_kosmo

Κάποιες από τις συμφωνίες του Τραμπ έχουν ήδη αποτελέσει σημείο έντονης αντιπαράθεσης, όπως οι πύργοι Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι αποτέλεσαν επίκεντρο της κριτικής του Ερντογάν προς τον Τραμπ, όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε μιλήσει για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Παρά τις αποκαλύψεις και τα επιχειρηματικά και οικονομικά ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το πλήρες μέγεθος των διεθνών οικονομικών του δεσμών και δραστηριοτήτων παραμένει άγνωστο καθώς ο Τραμπ αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ