Κόσμος

Οι Γερμανοί παραδέχονται ότι το Τ-14 Armata είναι το πιο αποτελεσματικό άρμα στο κόσμο στο σύγχρονο πεδίο της μάχης (Βίντεο)

 Το νέο επίτευγμα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας το άρμα μάχης  Τ-14 Armata απασχολεί έντονα όλους τους κατασκευαστές αυτών των οπλικών συστημάτων στην δύση, αποτελώντας μια τρομερή τεχνολογική καινοτομία για τους ίδιους ενώ προκαλεί και ισχυρά κύματα ανυσχίας για την υπεροπλία των Ρώσων  στο έδαφος.

‘’Το ρωσικό άρμα αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη  στον στρατιωτικό τομέα και έχει πιάσει την δύση ‘στον ύπνο‘ στην κυριολεξία‘‘, γράφει το γερμανικό περιοδικό Stern.

Τα νέα άρματα που επανδρώνουν πλέον τις ρωσικές τεθωρακισμένες μεραρχίες  και τα οποία θα είναι  εξοπλισμένα και με drone επιτήρησης, έχουν κάνει  τους εμπειρογνώμονες του  ΝΑΤΟ να προειδοποιούν για σοβαρό ζήτημα σε μια μελλοντική αναμέτρηση με τον ρωσικό στρατό στο πεδίο της μάχης.

‘Η επιτάχυνση της κατασκευής εκατοντάδων αρχικά και κατόπιν χιλιάδας αρμάτων αυτού του τύπου  θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για το ΝΑΤΟ‘, γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν μπορούν  να αγνοήσουν το νέο ρωσικό τεχνολογικό επίτευγμα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Νίκης  στη Μόσχα το Μάιο του 2015.

Βρετανοί και Γερμανοί ειδικοί των αρμάτων μάχης σύμφωνα με την  Sunday Telegraph και  εσωτερικό έγγραφο του βρετανικού υπουργείου άμυνας τονίζουν ότι , «κάθε σημείο της κατασκευής του Τ-14   είναι γεμάτο με τρόμο.

Το Armata  είναι ένα άρμα μάχης »που δεν μπορεί να σταματήσει» η δύση και θα απαιτηθούν  τουλάχιστον 20 χρόνια για να καλύψουν τη διαφορά με τη Μόσχα σε αυτόν τον τομέα .

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί "η Δύση είναι  τόσο πολύ πίσω και πώς αυτό  συνέβη», αλλά σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό η απάντηση είναι πολύ απλή.Το ΝΑΤΟ και οι χώρες που το απαρτίζουν έχουν απλώς επαναπαυτεί στις κλασικές δράσεις των  αρμάτων μάχης προηγούμενων χρόνων. Οι  Ρώσοι μηχανικοί όμως δεν έπεσαν σε αυτή την παγίδα. «Χωρίς υπερβολή, το Τ-14    αποτελεί την πιο επαναστατική τεχνολογική αλλαγή στο σχεδιασμό αρμάτων μάχης  στο τελευταίο μισό αιώνα.

Άλλωστε οι  δυνάμεις των τεθωρακισμένων είναι η κύρια δύναμη κρούσης των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων. Τα κύρια καθήκοντα τους είναι η άμυνα περιοχής, η άμεση στήριξη των μηχανοκίνητων στρατευμάτων , η αναχαίτιση επιθέσεων  και αντεπιθέσεων του εχθρού,  καθώς και η   επίθεση για την διάρρηξη ισχυρής αμυντικού εχθρικούς «τείχους» σε μεγάλο  βάθος, έχοντας πάντα ως στόχο την εξολόθρευση του και την ολοκληρωτική  ήττα του εχθρού.

https://youtu.be/FvC6F8f1bEc?t=2

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ