Οικονομία

Ντομπρόβσκις: Θέλουμε να διασφαλίσουμε πλεόνασμα 3,5% στο μεσοπρόθεσμο

Το μεσοπρόθεσμο θα προβλέπει το στόχο μέχρι το 2020 και αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα του Ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Λετονός αντιπρόεδρος, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες από το «ΘΕΜΑ» αν θεωρεί πως δεδομένης της πορείας των διαπραγματεύσεων, είναι δυνατή μια πολιτική συμφωνία ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, απάντησε πως γίνεται μεν «ουσιώδης πρόοδος» και προβλέπει την επίτευξη συμφωνίας στο «προβλεπόμενο μέλλον», όμως δεν μπορεί να προσδιορίσει κάποια ημερομηνία ολοκλήρωσης.

Στη συνέχεια ο Λετονός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στη συζήτηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της δεύτερης αξιολόγησης και ιδιαίτερα στα εργασιακά, τονίζοντας πως γίνεται «ουσιώδης πρόοδος», -με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

«Εξετάζουμε τα μέτρα που μας προτείνουν οι ελληνικές αρχές για τον προϋπολογισμό του 2017 αλλά και του 2018, για να διασφαλίσουμε πλεόνασμα ύψους 3.5% στο μεσοπρόθεσμο», συμπλήρωσε ο Βαλντίς Ντομπρόβσκις.

Τέλος, χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις «σε σωστή κατεύθυνση» και ανέφερε πως θα γίνει συζήτηση για τα μέτρα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...