Κοινωνία

Νέα προφυλάκιση για τον Ανδρέα Μαρτίνη

Άσχημο «δώρο» επιφύλαξε για τον πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής, ο ανακριτής στον οποίο απολογήθηκε για τη δωρεάν νοσηλεία που παρασχέθηκε σε διάφορα άτομα στο νοσοκομείο, προκαλώντας του τεράστια οικονομική ζημιά.

Ο κ. Μαρτίνης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εκπτωτικών νοσηλίων που παρείχε το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όχι σε ασθενείς που ήταν και… οικονομικά ασθενείς, αλλά σε επιφανή πρόσωπα και κυρίως πολιτικούς. Σύμφωνα με τους αρμόδιους ορκωτούς ελεγκτές, κατά την τριετία 2007-2010 το ύψος των «χαριστικών» νοσηλίων έφτασε το 1,75 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα που εμπεριέχεται στη δικογραφία, καταγράφονται συνολικά 8.106 περιπτώσεις δωρεάν ή εκπτωτικής νοσηλείας, με κόστος 22 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από όλες αυτές τις περιπτώσεις -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- 51 πρόσωπα είχαν την οικονομική δυνατότητα και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να νοσηλευτούν δωρεάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Μαρτίνης προσκόμισε και απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις του ανακριτή, αποδεχόμενος πράγματι τις εκπτώσεις, αλλά μόνο όπως είπε σε εκείνα τα ποσά που δεν κάλυπταν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δηλαδή δεν χρεωνόταν στα πρόσωπα αυτά το εμπορικό κέρδος του νοσοκομείο. Όπως, δε, ισχυρίστηκε, οι αποφάσεις αυτές δεν λήφθηκαν αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ερρίκος Ντυνάν».

Ακόμη υποστήριξε ότι η έκπτωση στα νοσήλια συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του νοσοκομείου, αφού τα πρόσωπα που νοσηλεύονταν ήταν δημόσια πρόσωπα και αυτό από μόνο του αποτελέσουν διαφήμιση για το «Ερρίκος Ντυνάν». Έτσι, το νοσοκομείο μακροπρόθεσμα θα είχε κέρδη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...