Οικονομία

ΜΝΙ: Οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποδεχθούν μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, στο πεδίο του 2% του ΑΕΠ, μετά το 2018 θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι Βρυξέλλες καθώς η συγκεκριμένη χρονιά είναι προεκλογική, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο MNI επικαλούμενο κορυφαία κοινοτική πηγή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η συμμετοχή του ΔΝΤ στην Ελλάδα για την Ευρωζώνη δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Το MNI επικαλείται διαβαθμισμένα έγγραφα του Ταμείου που περιλαμβάνουν τετραετή ή διετή βοήθεια στην Ελλάδα.

«Μια ομάδα μέσα στο ΔΝΤ θέλει έξοδο από το πρόγραμμα ή αυστηρά μέτρα για την Ελλάδα. Αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα η Eυρωζώνη θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους» τονίζει το πρακτορείο.

«Τα θέματα των εργασιακών δεν θα κλείσουν σε τεχνικό επίπεδο, άλλα σε πολιτικό» αναφέρει στο μεταξύ από τις Βρυξέλλες κοινοτικός άλλος αξιωματούχος καταδεικνύοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει προγραμματίσει δεύτερο Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο, πρόσθεσε ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα πρέπει να γίνει με όλα τα μέρη συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμα ένας αριθμός θεμάτων που μένει να συμφωνηθούν. Πάντως, άλλη κοινοτική πηγή δεν αποκλείει δεύτερο Eurogroup.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ