Πολιτική

Μαξίμου: «Ούτε θέλουμε, ούτε πυροδοτούμε εκλογές»

Με όλα τα μέτωπα ορθάνοιχτα και τις διαπραγματεύσεις να έχουν άγνωστη κατάληξη, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εισέρχονται σε τροχιά αυξημένης ετοιμότητας.

Το μότο από τα κυβερνητικά χείλη, όπως μεταφέρεται στο iefimerida- παρά το έντονα προεκλογικό ύφος Τσίπρα στην προχθεσινή ομιλία του- είναι πως: «δεν υπάρχει στο μυαλό μας τίποτα άλλο από την προσπάθεια να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις αρχών».

Έτερος κυβερνητικός παράγοντας δε, σχολίαζε με νόημα πως το σενάριο των εκλογών «ούτε το θέλουμε, ούτε το πυροδοτούμε». Αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, αυτό δεν θα οφείλεται στην κυβέρνηση. Η οποία δεν πρόκειται να συρθεί  σε συμφωνία που να περιλαμβάνει παράλογες απαιτήσεις.

«Συνταγή Μητσοτάκη το 4ο μνημόνιο»
Κατά τα λοιπά, ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνητικών. Κίνηση μάλλον μαρτυρά υπέρμετρο άγχος για το δημοσκοπικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρική γραμμή, όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι ότι «οι εκλογές σήμερα εξυπηρετούν το σχεδιασμό της ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο». Επιμένοντας, ότι η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη συνοψίζεται –κατ’ εκείνους-στα εξής βήματα: αποτυχία των διαπραγματεύσεων, αποτυχία για ρύθμιση του χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε νέο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ