Αρχείο

Μέσα στη σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε» που θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής!!! (βίντεο)


Στην Αρκτική βρίσκεται η σύγχρονη «Κιβωτός του Νώε», μια αποθήκη με όλους του σπόρους του κόσμου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής!
Ο θόλος μέσα στον οποίο φυλάσσεται η προστασία της ανθρωπότητας, βρίσκεται στη Νορβηγία, στο νησί Σπιτσβέργεν (Spitsbergen) του Νορβηγικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ (Svalbard), αρκετά κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε απόσταση 1.120 χλμ.

Η λειτουργία της παγκόσμιας τράπεζας σπόρων, γνωστής διεθνώς ως Seed Vault, άρχισε το 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, ώστε να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει με σπόρους που θα παράξουν τρόφιμα, σε περίπτωση καταστροφής.
Η νορβηγική κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε με εννέα εκατομμύρια δολάρια, για την κατασκευή του Seed Vault σε ένα εγκαταλελειμμένο ανθρακωρυχείο στο Σβάλμπαρντ, 120 μέτρα μέσα σε ένα βουνό από ψαμμίτη.
Η αποθήκευση των σπόρων στο θησαυροφυλάκιο είναι δωρεάν και εκεί βρίσκονται σπόροι χιλιάδων χρόνων, από κάθε περιοχή του πλανήτη.

Οι σπόροι συσκευάζονται σε ειδικά πακέτα και σφραγίζονται σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και χωρίς υγρασία. Η εγκατάσταση διοικείται από το Resource Center Nordic Genetic (Κέντρο Γενετικών Πόρων των Σκανδιναβικών χωρών), αν και δεν υπάρχουν μόνιμο προσωπικό.
Το νησί Spitsbergen θεωρήθηκε ιδανικό, διότι δεν παρατηρείται τεκτονική δραστηριότητα και διαθέτει ένα στρώμα πάγου κάτω από το έδαφος όλο τον χρόνο, κάτι που βοηθά τη συντήρηση των σπόρων.
Η θέση της αποθήκης, στα 130 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, κρατά το χώρο στεγνό ακόμα και αν λιώσουν οι πάγοι. Στο εσωτερικό του θόλου, η θερμοκρασία κυμαίνεται από -3 έως -18 βαθμούς Κελσίου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ άνοιξε επίσημα στις 26 Φεβρουαρίου 2008. Πιστεύεται ότι υπάρχουν εκεί περίπου 1,5 εκατομμύρια δειγμάτων σπόρων των γεωργικών καλλιεργειών.
Η ποικιλία και ο όγκος των σπόρων που αποθηκεύονται εξαρτάται από τον αριθμό των χωρών που συμμετέχουν, καθώς η εγκατάσταση έχει χωρητικότητα για τη διατήρηση 4,5 εκατομμυρίων δειγμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...