Πολιτική

Λαφαζάνης: Πράξη πρωτοφανούς αυθαιρεσίας η απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων

«Πράξη πρωτοφανούς αυθαιρεσίας» χαρακτηρίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι «η γενική κυβερνητική αστυνομική απαγόρευση των συναθροίσεων και πορειών σε όλο το κέντρο της Αθήνας αποτελεί μία πράξη πρωτοφανούς αυταρχικής αυθαιρεσίας, ανακαλεί μνήμες σκοτεινών εποχών και ισοδυναμεί με κατάλυση του Συντάγματος και των πιο στοιχειωδών ελευθεριών των πολιτών στην έκφραση και στη διαμαρτυρία».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ προσθέτει ότι οι κυβερνητικές αστυνομικές απαγορεύσεις δεν πτοούν κανέναν και δεν θα περάσουν, αντίθετα, «τέτοιου είδους τρομοκρατικά αυταρχικά αστυνομικά μέτρα, όταν λαμβάνονται, μάλιστα, στις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελούν διπλή πρόκληση απέναντι στα δημοκρατικά αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας και προσβάλουν βάναυσα όσους υπερασπίσθηκαν με το αίμα τους, το '73, τις δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «οι ριζοσπαστικές οργανώσεις και οι πολίτες δεν θα τρομοκρατηθούν και δεν θα υποκύψουν στις αστυνομικές απαγορεύσεις και την τρομοκρατία. Θα διαδηλώσουν ειρηνικά στη δικιά τους ελεύθερη πόλη της Αθήνας για να απαλλαγεί η χώρα μας από τη μνημονιακή αποικιακή κηδεμονία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ