Κοινωνία

Λάρισα: Έφθασαν τα πρώτα 1500 άτομα στο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο

Έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης 22/11 οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες στην περιοχή του Κουτσόχερου Λάρισας, όπου έχει εγκατασταθεί η επίσημη δομή φιλοξενίας προσφύγων και θα φιλοξενήσει περίπου 1.500 άτομα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Στρατού, που έχει αναλάβει την διοίκηση του χώρου, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής είναι πάνω από 150 άτομα, μεταξύ αυτών και αρκετά παιδιά, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αναμένονται να φτάσουν και άλλα πούλμαν.

Οι παράνομοι μετανάστες που βρέθηκαν στον χώρο της δομής φιλοξενίας στην Λάρισα το απόγευμα της Τρίτης, πέρασαν από την διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους και μετέπειτα παρέλαβαν κουβέρτες και σεντόνια από ειδικό χώρο, για να μεταφερθούν στους οικίσκους, μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά τους αντικείμενα.

Να σημειωθεί πως στο πρώην «Στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου» που επισήμως θα εγκαινιασθεί αύριο ως δομή φιλοξενίας από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, κατασκευάσθηκε εκ νέου με χρηματοδότηση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την προϋπόθεση να φιλοξενηθούν αποκλειστικά Σύροι με τις οικογένειές τους.

Ο χώρος έχει αποχετευτικό σύστημα, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ στους οικίσκους όπου θα διαμένουν οι παράνομοι μετανάστες υπάρχει τουαλέτα και κλιματισμός.

Επίσης, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ειδικός χώρος για την λειτουργία Νηπιαγωγείου, αλλά και παιδική χαρά για τα παιδιά.

Παράλληλα, στο κέντρο φιλοξενίας βρίσκονταν και άτομα της ΜΚΟ «Danish Refugee Council», που αποτελεί συνεργάτη τόσο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...