Πολιτική

Κοτσακάς για Τσοχατζόπουλο: «Nαι, ήμουν συνεργάτης μόνο σε ό,τι αφορά τα κομματικά ζητήματα»

«Ξαναζεσταμένο φαΐ», χαρακτήρισε ο Αντώνης Κοτσακάς την κριτική που δέχθηκε, με την ανάληψη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ επειδή υπήρξε συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Η αντίληψη περί συλλογικής ευθύνης αγγίζει τα όρια της φασιστικής αντίληψης», ανέφερε ο κ. Κοτσακάς, μιλώντας στο ΑΠΕ, ενώ επεσήμανε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε τη στήριξη του 45% του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.

«Ολοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ένοχοι;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η μόνη συνάφεια που είχε ήταν θεσμική. «Ναι, το 1996 στήριξα την υποψηφιότητα του κ. Τσοχατζόπουλου και το έκανα συνειδητά γιατί έβλεπα τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο. Εβλεπα τη συντηρητική στροφή της Σοσιαλδημοκρατίας, την κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού Σοσιαλισμού και πίστευα -και αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων- ότι και το ΠΑΣΟΚ θα έκανε συντηρητική, δεξιά στροφή. Επ' αυτού, δηλαδή όσον αφορά τη διακυβέρνηση Σημίτη, δικαιώθηκα εκ του αποτελέσματος», τόνισε ακόμη.

Στη συνέχεια, δήλωσε ο κ. Κοτσακάς, δεν ήταν ποτέ σε υπουργεία ή άλλες δραστηριότητες με τον κ. Τσοχατζόπουλο. «Ναι, λοιπόν, ήμουν συνεργάτης μόνο σε ό,τι αφορά τα κομματικά ζητήματα. Από εκεί και πέρα δεν έχω καμία ευθύνη και πρέπει να σας πω, απ΄ όσο ξέρω, ότι έχει ψαχτεί αρκετές φορές η οικονομική περιουσιακή μου υπόσταση και δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν κάτι το μεμπτό. Έχει ψαχτεί μέχρι δεύτερου βαθμού συγγένειας. Τι να κάνω τώρα;», τόνισε ακόμη.

«Στελέχη που ήταν σαν κι εμένα συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου βρίσκονται σήμερα στα ψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ. Να κάνω κι εγώ το ίδιο να αρχίσω να κατονομάζω; Αυτό δεν οδηγεί πουθενά, είναι ένας συνολικός αποπροσανατολισμός, ας το κατανοήσουν, εγώ προσεγγίζω τους παλιούς μου συντρόφους με συμπάθεια και, αν θέλετε, με κατανόηση Δεν θέλω να δημιουργήσω επιπλέον εντάσεις. Είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2011, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα 3- 4%. Έχω δώσει εξετάσεις και έχω γίνει αποδεκτός από τους συντρόφους μου στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ακόμη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί, γιατί σήμερα οι κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές ακόμα και οι πολιτισμικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που ήταν την δεκαετία του ΄70 ή του ΄80. Αλλά και δεν πρέπει γιατί βλέπουμε πού κατέληξαν όλα τα κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μετά τη συντηρητική τους στροφή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...