Εθνικά θέματα

Κινητοποίηση των ελληνικών αρχών για θαλαμηγό Τούρκων στην Πάτμο

Μυστήριο καλύπτει τον κατάπλου πολυτελούς θαλαμηγού στην Πάτμο μεταφέροντας Τούρκους επιβάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αρχών αναφορικά με την ταυτότητα των επιβαινόντων στο 36 μέτρων γιοτ, «CANPARK», υπό σημαία των νησιών Μάρσαλ, που έχει «δέσει» τις τελευταίες πέντε μέρες στη μαρίνα του νησιού της Αποκάλυψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος, που είχε αποπλεύσει νωρίτερα από τουρκικό λιμάνι, επιβαίνουν 15 άτομα, τα οποία φέρεται να δήλωσαν Τούρκοι δημοσιογράφοι κατά τη διαδικασία γνωστοποίησης των στοιχείων τους. Κάποιοι εξ' αυτών, έχουν καταλύσει σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού με τους υπόλοιπους να απολαμβάνουν τις ανέσεις του εντυπωσιακού σκάφους, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2007 και η ανακαίνισή του κατά την περσινή χρονιά στοίχισε 600.000 ευρώ.

Η παρουσία της εντυπωσιακού θαλαμηγού με τους Τούρκους επιβάτες στην Πάτμο σε μια χρονική στιγμή όπου στην Τουρκία κορυφώνεται το μπαράζ έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης αντιφρονούντων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα τον περασμένο Ιούλιο, όπως είναι φυσικό κινητοποίησε τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Πολύ περισσότερο δε, όταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάτοικοι του νησιού, που προσέγγισαν τους Τούρκους επιβαίνοντες, κατά την έως τώρα παραμονή τους στην Πάτμο, διαπίστωσαν την έκδηλη αγωνία τους για τις ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης