Κόσμος

Κινέζος πρωθυπουργός: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εμμείνει στην οικονομική παγκοσμιοποίηση

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εμμείνει στην κατεύθυνση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και να διατηρήσει τη μεταπολεμική διεθνή τάξη, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

«Η οικονομική παγκοσμιοποίηση, η ύπαρξη πολλών πόλων και ο εκδημοκρατισμός των διεθνών σχέσεων έχουν δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την ειρηνική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εμμείνει στην κατεύθυνση αυτή», σημείωσε ο Λι, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να διατηρήσει τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ.

Ο Λι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη συνάντησή του με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ την 1η Ιανουαρίου και ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα σήμερα και αύριο. «Το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό τοπίο υφίσταται μεγάλες αλλαγές, με τις αβεβαιότητες για την οικονομική ανάκαμψη να αυξάνονται, εν μέσω μίας ενίσχυσης του κλίματος απομονωτισμού, λαϊκισμού και κατά της παγκοσμιοποίησης», τόνισε, προσθέτοντας: «Μόνο με την εφαρμογή της κοινής σοφίας της ανθρωπότητας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Λι τόνισε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του ΟΗΕ, τη διεθνή εξουσία του και την προσπάθειά του να ενισχύσει τη δυνατότητα που έχει για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων. Ως η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα θα συνεργάζεται με όλα τα μέρη για την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα, την συμμετοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...