Αρχείο

Κατεβαίνει πάλι το χιλιάρμενο: Καθ’ οδόν από Σεβαστούπολη η ρωσική Φρεγάτα «Grigorovich» με πυραύλους Kalibr για Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Από την Σεβαστούπολη, έδρα του ρωσικού στόλου, απέπλευσε και πλέει «πάση  δυνάμει» η υπερσύγχρονη  Φρεγάτα άμυνας περιοχής με πυραύλους cruise «kalibr-Ν» Admiral Grigorovich για να ενισχύσει την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ» κοντά στις ακτές της Συρίας.

Η νεότευκτη φρεγάτα κλάσεως «Admiral Grigorovich», η οποία αποτελεί μέχρι στιγμής το καμάρι των ρωσικών ναυπηγείων, είναι ένα υπερσύγχρονο πολεμικό πλοίο νέας γενιάς με τεχνολογία STEALTH.

«Η τελευταίου τύπου φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων Admiral Grigorovich του στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσε σήμερα από την βάση της  σήμερα και κατευθύνεται προς το Αιγαίο Πέλαγος και την Μεσόγειο Θάλασσα, για να ενταχθεί στην ομάδα των ρωσικών πλοίων στις ακτές της Συρίας», δήλωσε η πηγή.

Το πολεμικό πλοίο  είναι  επικεφαλής του νέου τύπου Φρεγατών του ρωσικού ναυτικού με την κωδική ονομασία  11356. Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοικούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ , καθώς επίσης διαθέτει και σύγχρονο  σύστημα αεράμυνας.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώνει παλιότερα άρθρα μας με τίτλο (Πάει πόλεμο η Ρωσία: Η ρωσική υπερ-φρεγάτα «Admiral Grigorovich» στο Ιόνιο Πέλαγος με τελικό προορισμό…Συρία), και (Αυτό είναι το χιλιάρμενο: Η Ρωσία στέλνει στη Μεσόγειο τo Bόρειο Στόλο και τους Στόλους Βαλτικής και Ειρηνικού – Σοκ στο ΝΑΤΟ με αιφνιδιασμό Β.Πούτιν ).

Η κίνηση αυτή από στρατηγικής και τακτικής άποψης είναι άκρως σημαντική διότι καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Μόσχα συγκεντρώνει έναν  πανίσχυρο στόλο από κάθε "άποψη" έξω από τις ακτές της Συρίας.

Με την προσθήκη της Φρεγάτας κλάσεως Grigorovich, δημιουργείται ένας αντιαεροπορικός  « θόλος» αδιαπέραστος σε κάθε είδους επιβουλή και ειδικά σε αμερικανικά αεροσκάφη όλων των τύπων.

Αυτό δείχνει με την σειρά του ότι το ρωσικό επιτελείο δεν θέλει να βρεθεί σε καμία περίπτωση στην δυσάρεστη θέση που βρέθηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24  στην Συρία από τουρκικά αεροσκάφη, για αυτό και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα αμυντικά μέτρα με την αυτήν την δύναμη επιφανείας .

Υπάρχει πάντα  μια ισχυρή εκτίμηση στους Ρώσους επιτελείς  ότι "πιθανόν" να υπάρξει κάποιο «λάθος» από οποιαδήποτε αμερικανικό αεροσκάφος π,.χ F-22 από τα πολλά που δρουν στην περιοχή,  και να προκληθεί  κάποιο σοβαρότατο στρατιωτικό επεισόδιο.  

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τον Οκτώβριο, ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Νικολάι Πάνκωφ αποκάλυψε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας μόνιμης βάσης για τα πλοία του στόλου Μεσογείου  στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς.

Η Ταρτούς φιλοξένησε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό από το 1977. Επί του παρόντος, η εγκατάσταση Ταρτούς αποτελεί  βάση συντήρησης του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ