Κοινωνία

Καταγγελίες των Βέλγων για αλόγιστη χρήση βίας από την Αστυνομία προς τους οπαδούς της Σταντάρ (βίντεο)


Μεγάλη έκταση έχει πάρει στα Βελγικά ΜΜΕ η συμπλοκή που σημειώθηκε στην ανάπαυλα του αγώνα Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης μεταξύ των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ και των οπαδών της Βελγικής ομάδας.

Στο σύνολο τους οι Βέλγοι κατηγορούν την ελληνική αστυνομία για αλόγιστη χρήση βίας, με τον πρόεδρο της Σταντάρ Μπρούνο Βενανζί να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων» και να δηλώνει ότι «η υπόθεση θα έχει συνέχεια αφού θα κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου μέσου».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Βέλγων οπαδών το «προβλημα» δημιουργήθηκε όταν ένα ball boy πήρε ένα από τα πανο των οπαδών της Σταντάρ και οι τελευταίοι κινήθηκαν για να το… ανακτήσουν, για να δεχθουν την επίθεση της αστυνομίας.

Μάλιστα δημοσιεύονται και αρκετές φωτογραφίες από τις συμπλοκές, αλλά κι ένα βίντεο που έχει εικόνες από την επίθεση των αστυνομικών, ωστόσο δευτερόλεπτα πριν συμβεί αυτό, φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιος από τους Βέλγους πετάει ένα αντικείμενο προς τους αστυνομικούς.

Να σημειώσουμε ότι οι οπαδοί της Σταντάρ Λιέγης θεωρούνται από τους πλέον θερμόαιμους στο Βέλγιο και στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας τους με τον Άγιαξ, στο Άμστερνταμ, προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στις κερκίδες του γηπέδου, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η Σταντάρ με πρόστιμο από την UEFA.

Δείτε το βίντεο από τη Λεωφόρο
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fyvette.cornet%2Fvideos%2Fvb.100001994582852%2F1137510106325465%2F%3Ftype%3D3&show_text=0&width=400

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...