Πολιτική

«Καρφιά» Λεβέντη κατά πάντων - Σκληρές κουβέντες για Τσίπρα, Μητσοτάκη και Καρρά

Σε εγρήγορση και εκλογική ετοιμότητα κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σήμερα σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΕΚ.

Ο Βασίλης Λεβέντης, στην ομιλία του προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις σύντομα και κατέθεσε την πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα και τους πολίτες της».

Ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε επίσης, ότι η Ένωση Κεντρώων ψηφίστηκε από τους πολίτες για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, προς όφελος των αδυνάτων και ζήτησε από το εκλογικό σώμα να ψηφίσουν Ένωση Κεντρώων γιατί «δεν πρόδωσε ποτέ τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι «δεν υπήρχε κανένα φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα» και πως «ό,τι έκανε, το έκανε με την προοπτική της ψήφισης της απλής αναλογικής». «Αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, ούτε καλημέρα δεν θα έλεγα στον κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Καταλόγισε επίσης στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τη μεγαλύτερη ευθύνη για το ναυάγιο της απλής αναλογικής, κάνοντας λόγο για «δώρο της κ. Γεννηματά προς τον κ. Μητσοτάκη τις 50 έδρες» και συμπλήρωσε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την προοπτική των 50 επιπλέον εδρών, θα συναινούσε στην οικουμενική», ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος του για κυβερνήσεις συνεργασίας υπογραμμίζοντας ότι «οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση χωρίς την Ένωση Κεντρώων» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να μη μου τηλεφωνήσει αν δεν έχει σκοπό να ψηφίσει την απλή αναλογική».

«Την απλή αναλογική ούτε στον τάφο μου δεν θα την προδώσω», τόνισε, ενώ απευθυνόμενος πάντα στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «αν κρύβεται πίσω από αποστασία βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, το τίμημα θα είναι βαρύ.

Τέλος, για την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Καρρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εμφανίστηκε ενοχλημένος από την πολιτική πράξη να κρατήσει την έδρα και είπε χαρακτηριστικά: «Του έδωσα δυο και τρεις ευκαιρίες για να διορθώσει τα λάθη που έκανε και ήταν σοβαρά. Τον έβαλα στην δεύτερη θέση, οι ψήφοι που πήρε δεν είναι δικές του, είναι του κόμματος. Σαράντα χρόνια μάζευα πόρτα- πόρτα τους φίλους του κόμματος για να μας ψηφίσουν, δεν ήξεραν κανέναν Καρρά οι πολίτες. Αυτή είναι κίνηση αχαριστίας και ο λαός τιμωρεί πολύ σκληρά αυτούς τους πολιτικούς. Απέναντι του ο κ. Καρράς δεν έχει εμένα, αλλά την κοινωνία. Δεν μπορεί να παζαρεύει με κάποιο κόμμα την έδρα που δεν του ανήκει. Σε τρεις ημέρες θα πρέπει να παραδώσει την έδρα. Εγώ όταν είπα “έφυγε το άρρωστο και το δένδρο θα μεγαλώσει” είναι φράση του Γέρου της Δημοκρατίας και ζητάω συγνώμη αν το παρεξήγησαν κάποιοι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ