Κοινωνία

Κέρκυρα: Επεισόδια στο περιφερειακό συμβούλιο από εξαγριωμένους κατοίκους για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Κατά τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του διακαναλικού Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλη του Συλλόγου Τεμπλονίου, επιτέθηκαν στην αρχή φραστικά κατά του Περιφερειάρχη και του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου, στη συνέχεια προκάλεσαν βανδαλισμούς σπάζοντας καθίσματα, γραφεία και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, ενώ δεν έλειψαν οι βωμολοχίες αλλά και οι χειροδικίες.

Το γεγονός συνέβη την ώρα της ψηφοφορίας για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, από μερίδα των εκπροσώπων του Συλλόγου Τεμπλονίου, που έδωσαν το παρών στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής τραμπουκική συμπεριφορά εκ μέρος μερίδας των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εκφοβίσουν τους περιφερειακούς συμβούλους για τη μη λήψη απόφασης, προχώρησαν σε βανδαλισμούς ύβρεις και προπηλακισμούς σε κάθε κατεύθυνση. Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του γεγονότος ότι στην περιοχή του Τεμπλονίου, κρύβονται πίσω από το δίκαιο αγώνα των κατοίκων, αντιδημοκρατικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Προσβάλλεται ο χώρος της δημοκρατίας. Για μας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, είχαμε προειδοποιήσει από το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν και τότε οι συμπεριφορές κάποιων ήταν απαράδεκτες κατά του υπουργού που επισκέφθηκε το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Επιδιώξαμε πολλές φορές τον διάλογο, αλλά εδώ φάνηκε ότι αυτό ήταν προσχεδιασμένο, πρόκειται για μια μεθοδευμένη προσπάθεια που κάποιοι επιχειρούν να εισάγουν νέα ήθη και να επιβάλλουν νέους κανόνες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

«Κατανοώ την αγανάκτηση, αλλά δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που έγιναν. Ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα και αντιλαμβάνεται όπως αυτός νομίζει την Δημοκρατία, δεν την αντιλαμβανόμαστε όλοι το ίδιο δυστυχώς», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, που επεσήμανε ότι οι κάτοικοι θα συνεχίσουν το δεκαετή αγώνα τους για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διακόπηκε, ενώ ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, καταδίκασε με ψήφισμά του την «τραμπούκικη» όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά ορισμένων «δήθεν» εκπροσώπων των κατοίκων του Τεμπλονίου.

«Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες, είναι κατευθυνόμενες, είναι φασιστικές και προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πολύχρονο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, τους οποίους ελπίζουμε ότι δεν εκφράζουν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμά που εξέδωσε.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος κλήθηκε και η αστυνομία η οποία παρενέβη, χωρίς όμως να προβεί σε συλλήψεις.

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το θέμα πρόκειται να πάρει το δρόμο της δικαστικής οδού.

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Πρώτον γιατί έχουμε μία απερίγραπτη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και δεύτερον γιατί σημειώθηκαν καταστροφές της δημόσιας περιουσίας», επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...