Κοινωνία

θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν σκηνές προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας - Βίντεο

Συνθήκες κόλαση βιώνουν οι 200 προσφυγικές οικογένειες στον καταυλισμό της Σούδας, στη Χίο.

Οπως καταγράφει το POLITISCHIOS .gr, οι δυνατοί άνεμοι που σαρώνουν το νησί καθώς και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, μετά τη νεροποντή των προηγούμενων ημερών, έχει κάνει την καθημερινότητά τους αβίωτη.

Σκηνές διαλυμένες από τον αέρα και κύματα που φθάνουν στο ύψος του επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου συνθέτουν το σημερινό θλιβερό μοτίβο ενός καταυλισμού που έχει αφεθεί στην τύχη του από πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι ελάχιστες σκηνές που αντιστέκονται στη μανία του βοριά είναι ζήτημα χρόνου να ξηλωθούν και μαζί με αυτές και το τελευταίο μέσο προστασίας των προσφυγικών οικογενειών που έχουν επιλέξει να μείνουν έξω από έναν καταυλισμό που κυριαρχεί η ανομία και οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων μεταναστών.

Όπως εξηγούν στον «π» οι πρόσφυγες: «Είναι αδιανόητο να επιβιώσει κανείς κάτω από τέτοιες συνθήκες. Τα μωρά όλο το βράδυ έκλαιγαν γιατί άλλα κρύωναν και άλλα φοβόντουσαν. Είναι ζήτημα χρόνου να αρρωστήσουν».

https://www.youtube.com/watch?v=gfvKN4ZEtc0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές