Αρχείο

Θρίλερ στο ΝΑΤΟ: Δύο καναδικά ΑΦΝΣ CP140s, δύο γαλλικά FAF Atlantique 2 και δύο αμερικανικά P8s Poseidon δεν μπορούν να εντοπίσουν τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια ανοιχτά της Σκωτίας!

Συνεχίζεται το θρίλερ ανοιχτά της Σκωτίας: Δύο καναδικά αεροσκάφη ΑΦΝΣ CP140s (εκσυγχρονισμένα P-3), δύο γαλλικά FAF Atlantique 2 και δύο αμερικανικά P8s Poseidon από την βρετανική βάση της RAF Lossiemouth έχουν εμπλακεί στον εντοπισμό αγνώστου αριθμού ρωσικών υποβρυχίων.

H Ρωσία συνεχίζει την επίδειξη δύναμης με τα υποβρύχια της να παραμένουν ανεντόπιστα εδώ και ημέρες. Πρόκειται για παραδοχή-σοκ στο ΝΑΤΟ το οποίο στέλνει επιπλέον ενισχύσεις στην περιοχή.

Η περιοχή έρευνας είναι αυτή που απεικονίζεται στο χάρτη.

Όλα τα αεροσκάφη μπορούν να φέρουν τόσο βόμβες βυθού όσο και τορπίλες αλλά και πυραύλους αέρος-επιφανείας Harpoon για τα αμερικανικά και καναδικά αεροσκάφη και AM-39 EXOCETγια τα γαλλικά δικινητήρια.

Επιπλέον όλα φέρουν τόσο αισθητήρες MAD,ραντάρ επιφανείας και ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες.

Στον εντοπισμό τους έχουν εμπλακεί και τρία βρετανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Τα υποβρύχια κλάσης Akula ΙΙ έχουν πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση 13,400 με 13,800 τόνους έχουν μήκος 110 μ.

Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τα οποία θεωρούνται από τα πλέον αθόρυβα υποβρύχια παγκοσμίως και ανήκουν στον βελτιωμένο τύπο Akula II.

Τα Akula είναι διπλού κήτους κατασκευής, εκτοπίσματος 13.400 τόνων μήκους 110μ. με πλήρωμα 62 ατόμων έχουν πυρηνικό αντιδραστήρα ΟΚ-659Μ που μέσω των γεννητριών παραγωγής ατμού κινούν το υποβρύχιο μέσω 7φιλης προπέλας επιτυγχάνοντας ταχύτητες της τάξης των 35 κόμβων ενώ μπορούν να καταδυθούν σε βάθη μέχρι και τα 520μ.

Ο οπλισμός τους αποτελείται 4 τορπιλοσωλήνες των 533 mm για 28 τορπίλες και πυραύλους Kalibr και 4 τορπιλοσωλήνες των 650 mm για 12 τορπίλες βαρέως τύπου ή επιπλέον πυραύλους κρουζ ενώ φέρουν και 3 εκτοξευτές MANPADS IGLA για 18 πυραύλους.

Επίσης και πέραν της πολύ χαμηλής ακουστικής απόδοσης ο εξοπλισμός τους αποτελείται ενεργό και παθητικό σόναρ με πλευρικές διατάξεις διάταξης φάσης καθώς και σόναρ εντοπισμού ναρκών ενώ υπάρχει και πλήρης σουίτα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων και ραντάρ στην μορφή περισκοπίων.

Τέλος όπως έγινε γνωστό τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 που χτες έριξαν πυραύλους κρουζ απογειώθηκαν από τη βάση Engels και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Hamadan στο Ιράν καθώς αυτή είναι η απόσταση των 6.835 μιλίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης