Αρχείο

«Θηρίο», «sepura», Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες και απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αθήνα!- Ολα «δουλεύουν» για την επίσκεψη του Μ.Ομπάμα... (βίντεο)


της Μαρίνας Νικολάκη

Σκηνές που θα μας φέρουν στον νου χολιγουντιανές ταινίες κατά τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος απειλείται σε ξένο έδαφος, αναμένεται να ζήσουμε στην Αθήνα το διήμερο της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία και οι απειλές της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» για σαμποτάζ της επίσκεψης προκάλεσαν την απόφαση για αύξηση κατά 30% των αστυνομικών δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας.

Για διάστημα 30 ωρών η ΕΛΑΣ αποφάσισε ότι «δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία» στους δρόμους από τους οποίους θα κινηθεί η αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 6 τα ξημερώματα το πρωί της Τρίτης έως τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ενδεικτικό της αυστηρότητας των μέτρων είναι το γεγονός πως κάθε σημείο από το οποίο θα περνάει η αυτοκινητοπομπή του αμερικανού προέδρου θα έχει εξερευνηθεί εξονυχιστικά από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών, θα «αποστειρώνεται» και θα κλείνει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη διέλευση. Θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων, ενώ στις ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ επιτηρώντας την διέλευση και τις ύποπτες κινήσεις ατόμων.

Έκπληκτοι έμειναν στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό εχθές ο μεσημέρι στην στρατιωτική αεροπορική βάση της Ελευσίνας όταν είδαν να προσγειώνεται ένα C-17 της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Την μεγάλη έκπληξη όμως την ένιωσαν όταν είδαν να βγαίνει μέσα από το αεροπλάνο, εκτός των αυτοκινήτων και του προσωπικού και ένα ελικόπτερο σε κομμάτια τα οποία «σε χρόνο dt το συναρμολόγησαν οι τεχνικοί» όπως είπε στο EleftherosTypos.gr αυτόπτης μάρτυρας.

Πρόκειται για το πρώτο αεροπλάνο της αποστολής των Αμερικανών που ήρθε στην Ελλάδα για να μεταφέρει προσωπικό και υλικό εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου την ερχόμενη εβδομάδα. Νωρίτερα, είχε φτάσει ένα δεύτερο αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μετακινείται με ξένα οχήματα, αλλά μόνο με αμερικανικά.

Σκιά του προέδρου θα είναι οι επίλεκτοι πράκτορες όπου θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα έτοιμοι να προστατεύσουν τον πλανητάρχη. Στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα τον συνοδεύουν 500 πράκτορες της CIA, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και ελέγχουν κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Eλληνες και Αμερικανοί αξιωματούχοι αποφάσισαν την  σμίκρυνση του χρόνου παραμονής του Μπάρακ Ομπάμα σε σταθερά σημεία συναντήσεων και κυρίως εκείνων που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους, γι αυτό και οι περισσότερες από τις επαφές του θα είναι σε κλειστούς και απόλυτα ελεγχόμενους χώρους, όπως για παράδειγμα το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Τα μοναδικά «σίγουρα» σημεία που έχουν δώσει οι Αμερικανοί, είναι το ξενοδοχείο διαμονής, που φαίνεται να έχουν καταλήξει σε αυτό των νοτίων προαστίων και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης ή το μουσείο της.

Η ευκολία με την οποία οι τρομοκράτες κατάφεραν πλήγμα υψηλού σημειολογικού χαρακτήρα χτυπώντας στην καρδιά της πρωτεύουσας, προβλημάτισε έντονα τους Αμερικανούς πράκτορες και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Είναι σχεδόν βέβαιο οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα, το διήμερο της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, να χρησιμοποιήσουν ξανά μετά από πολύ καιρό ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας (ονόματι Sepura) που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ήχου αλλά και εικόνας και όχι το απαρχαιωμένο αναλογικό σύστημα. Πρόκειται για μία κίνηση ενδεικτική του πόσο πιέζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας να είναι αψεγάδιαστα.
https://www.youtube.com/embed/nC0Iv4M1zFo
Ο πρόεδρος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το Air Force One, το πιο φημισμένο αεροσκάφος παγκοσμίως και σύμβολο του εκάστοτε «πλανητάρχη». Πρόκειται για το πιο ακριβό μεταφορικό μέσο στον κόσμο, μεταφέροντας γρήγορα και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά του πλανήτη τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ, παρέχοντας του ανέσεις όπως μεγάλη σουίτα, εξίσου άνετο προσωπικό γραφείο, αυτόνομη τουαλέτα και αίθουσα συσκέψεων. Η αυτονομία του φτάνει τα 6.100 ναυτικά μίλια, μπορεί να ανεφοδιαστεί στον αέρα και διαθέτει προηγμένο ηλεκτρονικό. Με δυνατότητα φιλοξενίας 70 ατόμων στα συνολικά τρία επίπεδα που διαθέτει το αεροσκάφος, κάθε ένα από τα Air Force One διαθέτει μία μικρή αλλά πλήρης νοσοκομειακή μονάδα, ηλεκτρονικά αντίμετρα και βαριά θωράκιση για την παροχή προστασίας στην περίπτωση αντιμετώπισης ηλεκτρομαγνητικού παλμού κατά τη διάρκεια τυχόν πυρηνικής επίθεσης.

O Oμπάμα μέσα στο Air Force One:
https://www.youtube.com/embed/5Z38KpsBI7A


Εξίσου εντυπωσιακές θα είναι οι εικόνες από την προεδρική λιμουζίνα. Μόλις ο Μπαράκ Ομπάμα προσγειωθεί στην Αθήνα θα επιβιβαστεί στην περίφημη Cadillac One (γνωστή ως «Το Θηρίο»), προκειμένου να τον μεταφέρει με ασφάλεια στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου και σε όποιο άλλο σημείο επισκεφτεί.

Η λιμουζίνα κέρδισε το προσωνύμιο «Θηρίο» λόγω της θωράκισής της (το πάχος στις πόρτες είναι 20 εκατοστά, ενώ στα τζάμια 13 εκατοστά) που είναι ικανή να σταματήσει επιθέσεις από κάθε τύπο πολεμικού τυφεκίου, βόμβες, ρουκέτες, ακόμη και πυραύλους. Το ρεζερβουάρ, θωρακισμένο και αυτό, προστατεύεται από ειδικό αφρό, για την περίπτωση που σχιστεί σε κάποιο ατύχημα ή από ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περίπου 63,5 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Στον... έξτρα εξοπλισμό της, η λιμουζίνα διαθέτει σύστημα πυρόσβεσης, ειδικό σύστημα κλειδώματος, ατσάλινες ζάντες και ειδικά ελαστικά, κάμερα νυκτός στην μπροστά πλευρά, αποθηκευμένα πυροβόλα όπλα, δακρυγόνα, ενώ η καμπίνα των επιβατών μπορεί να αντέξει χημική επίθεση και περιέχει δορυφορικό τηλέφωνο και ειδικό διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας. «

Το Θηρίο» μπορεί να είναι άτρωτο από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά η αχίλλειος πτέρνα του είναι το... μεγάλο μεταξόνιο, με αποτέλεσμα η προεδρική λιμουζίνα να «αχρηστεύεται» κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ιρλανδία το 2011 από μια... αθώα ράμπα. Βέβαια, δεν πρέπει κανείς να λησμονεί, ότι ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο δεν θα μπορούσε να έχει μόνο ένα αυτοκίνητο αλλά συνολικά 12 πανομοιότυπες Cadillac κόστους 1,5 εκατ. δολαρίων... η κάθε μία!

Στο πρώτο βίντεο όταν το «θηρίο» του Ομπάμα τα βρήκε... σκουρα σε μια ράμπα:

https://www.youtube.com/embed/YeSPlCRcpds

https://www.youtube.com/embed/al6lbtpRW1g

Στο Μέγαρο Μαξίμου τo βλέμμα είναι  στραμμένο στις δηλώσεις που έγιναν από την πλευρά του ΔΝΤ, αλλά και την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα.

Αυτό το οποίο επισημαίνουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το γεγονός πως το Ταμείο δεν επιθυμεί επιπλέον μέτρα λιτότητας ξεκαθαρίζοντας πως "τα περί τέταρτου μνημονίου βολεύουν απλώς την ρητορική της ΝΔ".
Σε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, παρά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να θεωρείται πως έχει υψηλό συμβολισμό με βάση τη συνέχεια που υπάρχει στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και τις θετικές δηλώσεις που έχουν γίνει από το Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με τις ελληνικές προσπάθειες και το πρόγραμμα.

Στην Ηρώδου Αττικού αποτιμούν πολύ θετικά το γεγονός πως μαζί του θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος είχε μιλήσει για λύση του ελληνικού χρέους πριν από την λήξη της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα.
"Μια δήλωση του Αμερικανού προέδρου δεν είναι ποτέ απλώς μια δήλωση, αλλά είναι και μια πολιτική πίεση, έτσι ώστε να επιλυθεί το ζήτημα του χρέους", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται -για λόγους ασφαλείας- σε συνεχή διαμόρφωση μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα αφιχθεί στην Αθήνα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μπαράκ Ομπάμα θα αφιχθεί την Τρίτη το πρωί και θα μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της οποίας οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο στον Μπαράκ Ομπάμα, στις επτά και μισή το βράδυ της Τρίτης. Ο ακριβής αριθμός των παρευρισκομένων δεν έχει οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα με το Βηματοδότη, το πρώτο πιάτο θα είναι γαρίδες με ρύζι και το κυρίως σφυρίδα με βραστά λαχανικά. Θα συνοδεύονται με λευκό κρασί, ενώ ως επιδόρπιο θα σερβιριστεί γλυκό με κάστανα. Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του προεδρικού μεγάρου. Στο δείπνο δεν θα παρευρίσκονται οι σύζυγοι των προσκεκλημένων, καθώς σε αυτό το ταξίδι τον Αμερικανό Πρόεδρο δεν συνοδεύει η σύζυγός του.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία πιθανότατα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ακύρωση του σχεδίου για τον λόφο της Πνύκας, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο η ομιλία να γίνει και στο μουσείο της Ακρόπολης. Επειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών ασφαλείας, αποφασίστηκε η ομιλία του κ. Ομπάμα να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο. Η επίσημη εκδοχή για αυτήν την αλλαγή ήταν ότι η ομιλία δεν θα πραγματοποιούταν στην Πνύκα, εξαιτίας του ενδεχομένου εκδήλωσης κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η ομιλία αυτή θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες που έχουν γίνει για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο ενώ θα εφαρμοστεί και τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης όπως αυτές αποτυπώνονται σε εκλογικές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα.
Αμέσως μετά την ομιλία του, ο Μπάρακ Ομπάμα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ