Πολιτική

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, μεταφράζει και υπογράφει!

«Η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση. Μεταφράζει και υπογράφει. Απλώς για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, πότε πότε κάνουν πως αντιστέκονται και πριν εκπνεύσει ο χρόνος υπογράφουν.

Πάντως όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες της κρίσης τα μνημόνια και τα μέτρα θα ανακυκλώνονται. Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη και ο νέοςπροϋπολογισμός προβλέπει τις μικρότερες δαπάνες για τους ανέργους» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε χθεσινή του συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» και την Καρολίνα Παπακώστα αναφερόμενος στην αξιολόγηση που είναι ακόμη στον
«αέρα».

Ερωτώμενος για ευθύνη και του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι την ευθύνη όλοι την είδανε, απλώς το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που τόλμησε να το πει. «Οι άλλοι αρέσκονται σε κούφιες πατριωτικές κορώνες. Εμείς όμως δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και θα επιμείνουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων ηγετών της Μεγαλονήσου» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Όμως είναι γνωστό ότι ορισμένοι αξιωματούχοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρούν «εθνική μειοδοσία» την επίλυση του Κυπριακού. Είναι η άποψη των εθνολαϊκιστών. Προτιμούν να κλαίγονται για την εισβολή παρά να κάνουν κάτι για να ζήσει ο κυπριακός λαός ενωμένος και χωρίς στρατεύματα κατοχής».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για το χρέος να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα σε μία κοινή στάση. «Το χρέος αφορά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας... Η κυβέρνηση όμως προτιμά να το κάνει επικοινωνιακό σήριαλ. Χωρίς εθνική γραμμή, τσαλαβουτάει και ό,τι βγει. Η γνωστή της συνταγή δηλαδή» τόνισε.

Απαντώντας στα όσα γράφονται από μερίδα του τύπου για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από λύσεις και όχι από μέτωπα και χαρακώματα. «Μπορεί να μας ενώνει η Ευρώπη και η αντίθεση στις καταστροφικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά έχουμε και πολλές διαφορές» τόνισε, ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε: «Ρωτήστε τους τότε γιατί δεν μιλούν για τις ευθύνες των εθνικολαϊκιστών στο Κυπριακό, γιατί ξεχνούν τον χωρισμό κράτους εκκλησίας και βεβαίως τι θα κάνουν με το κομματικό πελατειακό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Θα περιορίσουν τα προνόμια των συνδικαλιστών τους; Θα διώξουν αυτούς που δεν δουλεύουν;».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα «ταρακούνημα», το οποίο θα μπορούσε να είναι η εκλογή νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γκι Φέρχοφσταντ λέγοντας ότι αν πεισθεί να είναι υποψήφιος ίσως η ιδέα της ενωμένης Ευρώπη έχει μια δεύτερη ευκαιρία. «Έχουμε όμως ανάγκη από τολμηρές προσωπικότητες σαν το Γκι. Το έχω συζητήσει μαζί του. Και να μην υπήρχε έπρεπε να τον εφεύρουμε.

Ριζοσπάστης Ευρωπαϊστής. Ελπίζω οι ευρωβουλευτές να σκεφθούν την Ευρώπη και όχι τις ομάδες και τα κόμματα τους» ανέφερε.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε απόλυτα βέβαιος για την παρουσία του Ποταμιού στην επόμενη Βουλή και ερωτώμενος για το αν το Ποτάμι θα αποκτούσε μεγαλύτερη «ακτινοβολία» αν εντάσσονταν σε ένα Κεντρώο σχήμα είπε: «Και οι φωτοβολίδες εντυπωσιάζουν αλλά γρήγορα σβήνουν. Το Ποτάμι δεν θα ενταχθεί σε ένα παλιό σχήμα… Ποτέ δεν το συζητήσαμε. Αυτό που προσπαθήσαμε ήταν να φτιάξουμε ένα νέο Κίνημα από το μηδέν. Χωρίς πρωτοκαθεδρία των μηχανισμών και των πρώην υπουργών. Με εκλογή αρχηγού από την βάση. Η κυρία Γεννηματά φοβήθηκε και τα υπόλοιπα τα ξέρετε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...