Κοινωνία

Η πρώτη εντύπωση μετράει: Τα οκτώ πράγματα που οι άλλοι συμπεραίνουν για εσάς!

Αν νομίζετε ότι η πρώτη εντύπωση δεν μετράει, καλό είναι να αναθεωρήσετε και μάλιστα άμεσα: όταν κάποιος σας γνωρίζει για πρώτη φορά, μέσα σε χρονικό διάστημα μερικών δευτερολέπτων (!) σχηματίζει εντύπωση για οκτώ μείζονα χαρακτηριστικά σας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η εντύπωση αυτή είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει στο μέλλον.

Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτή τη διαδικασία ως «τομογραφία» και συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πρώτης γνωριμίας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που κρίνονται μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα των «πρώτων εντυπώσεων»:

1. Η σεξουαλική κατεύθυνση: η απόφαση του συνομιλητή που μόλις σας γνωρίζει για το αν είστε στρέιτ ή γκέι λαμβάνεται μέσα σε ένα εικοστό (!) του δευτερολέπτου.

2. Κυρίαρχη προσωπικότητα: αφορά κυρίως τους άνδρες και μια από τις σχετικές έρευνες έδειξε ότι οι άνδρες χωρίς μαλλιά θεωρούνται πιο κυρίαρχοι από αυτούς με μαλλιά…

3. Έντονη σεξουαλικότητα: αφορά κυρίως τις γυναίκες και καθορίζεται από τα ρούχα τους, την εμφάνισή τους και το αν έχουν εμφανή τατουάζ.

4. Εμπιστοσύνη: γενικώς, η απόφαση για το αν θα σας εμπιστευθεί κάποιος λαμβάνεται μέσα στο πρώτο δέκατο του δευτερολέπτου που θα σας γνωρίσει.

5. Ευφυΐα: αν μιλάτε κοιτώντας τον συνομιλητή σας στα μάτια, οι έρευνες έχουν δείξει ότι θα σας θεωρήσει πιο ευφυή από το αν δεν το κάνετε.

6. Κοινωνικό στάτους: όσο πιο ακριβή και πολυτελής είναι η εμφάνισή σας, τόσο υψηλότερο κοινωνικό στάτους δείχνετε ότι έχετε σε τρίτους που σας γνωρίζουν για πρώτη φορά.

7. Επιτυχία: τα καλοραμμένα κοστούμια κάνουν τους άλλους να σας θεωρούν πιο επιτυχημένο απ’ όσο αν φοράτε πρετ-α-πορτέ.

8. Αυτοπεποίθηση: ακόμα και μια χειραψία μπορεί να σας χαρακτηρίσει για όλη τη ζωή, καθώς όσο πιο στιβαρή είναι, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση δείχνετε ότι έχετε. Το ίδιο ισχύει και για τη φωνή, αλλά και για τη στάση του σώματός σας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...