Κοινωνία

Η Μυστηριώδης κυκλική δομή στα Τουρκοβούνια... και μια αναπάντεχη ανακάλυψη!!! (φωτό & βίντεο)


Το παλιό λατομείο της ΚΕΚΡΩΨ ή αλλιώς όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι παλαιά νταμάρια, πρόκειται για εγκαταλειμένη έκταση 500 στρεμμάτων, ανάμεσα στους Δήμους Ψυχικού-Φιλοθέης, Γαλατσίου και Αθήνας.

30

Ενώ καλύπτει μεγάλο τμήμα του λόφου των Τουρκοβουνίων, συνολικά 1.800 στρεμμάτων, από τα οποία τα 1.300 έχουν αναγνωριστεί ως δασικά ή αναδασωτέα.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις ανά τα χρόνια, από διαφόρους φορείς με σκοπό την αναμόρφωση και ανάπλαση του χώρου. Σήμερα, θυμίζει σεληνιακό τοπίο θα έλεγε κανείς, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.

31

Οι κτηριακές δομές θυμίζουν έντονα εγκατάλειψη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του omadaorfeas.blogspot.gr.  οι χώροι γεμάτοι σκουπίδια, γκράφιτι στους τοίχους ενώ υπάρχουν μέχρι και σπασμένα οχήματα!

32
Η σημερινή εικόνα της περιοχής φέρνει έντονη λύπη στους κατοίκους για μια περιοχή που πριν μερικές δεκάδες χρόνια έσφιζε από βιομηχανκή δραστηριότητα με πολλα φορτηγά και εργάτες να πηγαινοέρχονται στο λόφο.

Η εξορυκτική δραστηριότητα ξεκίνησε το 1937 από την εταιρεία ΚΕΚΡΩΨ και το 1949 οι εργασίες επεκτάθηκαν και στο Δήμο Γαλατσίου από τη ΛΑΤΟ.

33

Το 1976 σταμάτησε η λειτουργία και των δύο λατομικών επιχειρήσεων, αφήνοντας πίσω τους ένα αλλοιωμένο τοπίο.

Το φθαρμένο φυσικό ανάγλυφο σε συνδυασμό με την επέκταση του πολεοδομικού ιστού έχουν μετατρέψει το λόφο σε έναν υπολειμματικό χώρο δίχως ταυτότητα.

Το ανάγλυφο που προέκυψε με το πέρας των εξορυκτικών εργασιών είναι ένα σύνολο από εξάρσεις και κοιλότητες με έντονες υψομετρικές διαφορές που φτάνουν τα 54 μέτρα.

Αποτέλεσμα αυτών των αδρών εδαφικών διακυμάνσεων είναι οι βίαιες σκιάσεις που αποτυπώνονται στο έδαφος.

34
Στην αρχαιότητα ο λόφος ήταν καταπράσινος και φιλοξενούσε σε ένα επίκαιρο σημείο το άγαλμα του Αγχεσμίου Διός, του θεού που είχε την ευθύνη των καιρικών φαινομένων.

35

Η μυθολογία αναφέρει επίσης ότι η Αθηνά που αναδείχθηκε
προστάδιδα της πόλης, μετά την κόντρα της με τον Ποσειδώνα, πήρε από τα Τουρκοβούνια τεράστιους βράχους που χρησιμοποιήθηκαν στα κυκλώπεια τείχη, τα οποία προστάτευαν την πόλη.

Ένας πραγματικά αινιγματικός σχηματισμός στην περιοχή των λατομείων, άγνωστο για ποιό λόγο χρησιμεύει!

111
Εντυπωσιακή είναι η κάτοψη από δορυφόρο, μοιάζει με σεληνιακό τοπίο!

112

Η περιοχή των νταμαρών από ψηλά. Το τοπίο μοιάζει με κρατήρα!

113

Παρατηρήσαμε τους επίσης όμορφους σταλαγμιτικούς σχηματισμούς.

114

Ψάχνοντας απαντήσεις για τον αινιγματικό κύκλο που βρήκαμε στα τουρκοβούνια , ανακαλύψαμε ότι αυτοί που τον δημιούργησαν ίσως είχαν κάτι πολύ μεγαλύτερο στο μυαλό τους ή τουλάχιστον έτσι δείχνει!

23

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΕΚΡΩΠΑ

Η μυστηριώδης κυκλική δομή δείχνει να είναι άσχετη με τα λατομεία και δείχνει να κατασκευάστηκε μεταγενέστερα! Δεν μοιάζει με ελικοδρόμιο, ούτε με πίστα για ποδήλατα καθώς θα αναρωτηθεί κανείς τι ρόλο μπορεί να εχει και ο μικρότερος κύκλος στο κέντρο του. Στην αναζήτησή μας στο google earth διαπιστώσαμε ότι η δομή υπάρχει τουλάχιστον απο το 2001.

11

Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Η όλη κατασκεή φαίνεται να είναι από μπετόν και όχι πρόχειρα κατασκευασμένη καθώς είναι τέλεια συμμετρικά!Θα έλεγε κανείς ότι παραπέμπει σε χώρο λατρείας!

ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ, ΛΑΤΟΜΕΙΑ - ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε ο κύκλος είναι τέλεια συμμετρικά φτιαγμένος!

57
ΚΑΤΟΨΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE EARTH

Παρατηρώντας τη κυκλική δομή απο το google earth ήρθαμε σε μια εκπληκτική διαπίστωση άν φυσικά πρόκειται για σύμπτωση!Ενώνοντας τον κύκλο με τους κοντινούς κυκλικούς κόμβους της περιοχής του Ψυχικού δημιουργείται μια ισοσκελή πυραμίδα!

56ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΝΟΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Το σχήμα του μοιάζει με τρισδιάσταστη πυραμίδα! Πολύ περίεργο για να είναι σύμπτωση έχουμε να πούμε εμείς!

55

ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ GOOGLE EARTH :
38°00'33.41" B 23°45'57.55" E


To ρεπορτάζ το αλιεύσαμε από το omadaorfeas.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ