Κόσμος

Η Κούβα προετοιμάζεται για ενδεχόμενο πόλεμο με τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε την διεξαγωγή πενταήμερης στρατιωτικής άσκησης σε όλη τη χώρα ώστε να προετοιμάσει τα στρατεύματα της για «ένα μεγάλο εύρος εχθρικών ενεργειών». Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση πως ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε την νίκη στις αμερικανικές εκλογές. 

 Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η ανακοίνωση έγινε με κόκκινα γράμματα στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, με τις ασκήσεις να περιλαμβάνουν «μετακίνηση του στρατεύματος, πολεμικού εξοπλισμού, υπερπτήσεις και εκρήξεις στις περιπτώσεις όπου χρειάζονται» έγραφε η εφημερίδα.

Οι συγκεκριμένες στρατιωτικές ασκήσεις είναι καθιερωμένες στην Κούβα ήδη από το τη δεκαετία του 1980 και από τότε έχουν διοργανωθεί 7 φορές, συνήθως σε περιόδους κατά τις οποίες οι σχέσεις της Κούβας και την ΗΠΑ ήταν τεταμένες.

Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει συνδέσει επίσημα την απόφασή της να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμ, ωστόσο, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ορκιστεί προεκλογικά να μην συνεχίσει την πολιτική Ομπάμα για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, παρα μόνο αν ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο δώσει μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία στους πολίτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...