Κοινωνία

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους δημοσιογράφους που χάνονται στο καθήκον

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ατιμωρησίας τιμάται από τα Ηνωμένα Έθνη στις 2 Νοεμβρίου. Στην εκστρατεία ενημέρωσης 2016 #endimpunity συμμετέχει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που εκπροσωπεί 600.000 μέλη από όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής μέσα στο 2016 έχουν χάσει τη ζωή τους εξήντα έξι δημοσιογράφοι στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο μία στις δέκα δολοφονίες διερευνάται.

Ταυτόχρονα στην Τουρκία οι Αρχές καθημερινά, παραβιάζουν την ελευθερία του Τύπου, μετατρέποντας τη χώρα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους. Σήμερα, 113 δημοσιογράφοι βρίσκονται έγκλειστοι με διώξεις εναντίον τους χωρίς να έχουν ουσιαστική νομική υπεράσπιση και κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες.

Τα γαλλικά συνδικάτα δημοσιογράφων και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ατιμωρησίας, με ανακοίνωσή τους απευθύνονται στους ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων: Κύπρου, Ισπανίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Βρετανίας και ζητούν να μη γίνουν συνένοχοι με τη σιωπή τους απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, απαιτώντας παράλληλα, να δοθεί ένα τέλος στην ατιμωρησία του τουρκικού καθεστώτος.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών αναφέρει, ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με τους Ευρωπαίους συναδέλφους, καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε μορφής βία κατά των λειτουργών του Τύπου και καταγγέλλει το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...