Κόσμος

Η ΕΕ αναμένει διακοπή διαπραγματεύσεων για την ΤΤΙΡ μετά την εκλογή Τραμπ

Στη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν είχε πάψει να καταφέρεται εναντίον της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών που σκότωσε, σύμφωνα με τον ίδιο, τη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει να υπάρξει μια "διακοπή" στις διαπραγματεύσεις για την TTIP, τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

"Τώρα υπάρχει ένας νέος εκλεγμένος πρόεδρος, δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί. Υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς πως θα υπάρξει μια διακοπή στην TTIP" (γνωστή και ως Tafta), παραδέχθηκε η Μάλστρομ κατά την άφιξή της σε συνεδρίαση των υπουργών Εμπορίου των 28 χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. "Μπορεί αυτό να μην είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης", παραδέχθηκε η Σουηδή επίτροπος.

Στη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν είχε πάψει να καταφέρεται εναντίον της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών που σκότωσε, σύμφωνα με τον ίδιο, τη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...