Κοινωνία

Η γυναίκα που παρακαλεί να αφήσουν τον άνδρα της να πεθάνει

Ο 43χρονος βρίσκεται σε κώμα έπειτα από τροχαίο

Δικαστής καλείται πλέον να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα εάν οι γιατροί πρέπει να αποσυνδέσουν τον 43χρονο Paul Briggs από τη μηχανική υποστήριξη που τον κρατά στη ζωή.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε σε κώμα ύστερα από τροχαίο τον Ιούλιο του 2015. Είναι βετεράνος του πολέμου του Περσικού που στη συνέχεια κατετάγη στην αστυνομία του Merseyside, στη Βρετανία.

Η σύζυγός του Lindsey θέλει να τερματιστεί η αγωγή που τον κρατά στη ζωή, όπως γράφει η Daily MAIL, αλλά οι γιατροί που τον παρακολουθούν διαφωνούν.

Η υπόθεση έφτασε στα χέρια δικαστή, ο οποίος άκουσε και τις δύο πλευρές στην προβλεπόμενη διαδικασία χθες στο Λονδίνο, και είναι τελικά εκείνος που θα αποφασίσει την τύχη του 43χρονου.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν προσδιορίζουν την κατάσταση του Briggs ως ελάχιστης συνειδητότητας ενώ ανεξάρτητος γιατρός αποφάνθηκε πως βρίσκεται σε κατάσταση φυτού μη αναστρέψιμη.

«Η κα Briggs είναι βέβαιη πως ο άνδρας της δεν θα ήθελε ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ να ζει έτσι», ανέφερε η δικηγόρος της, ενώ οι θεράποντες γιατροί πιστεύουν πως θα πρέπει να συνεχιστεί η περίοδος αποκατάστασης και αγωγής για να δουν εάν μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή του.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί επίσης την κα Brigg τόνισε: «Από το ατύχημα του Paul και μετά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τη Lindsey και την οικογένειά του και εκείνη θέλει μόνο το καλύτερο για εκείνον. Είναι βέβαιη πως ο τερματισμός της θεραπείας είναι το καλύτερο για εκείνον δεδομένων των επιθυμιών που είχε εκφράσει όσο ζούσε, των τραυμάτων του, της τωρινής κατάστασής του και της διάγνωσής του».

Οι ειδικοί του Walton Centre όμως, όπου νοσηλεύεται ο 43χρονος, πιστεύουν πως η κατάστασή του μπορεί να παρουσιάσει βελτίωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στα τέλη του μήνα.

Η ζωή του Paul Briggs ήρθε πάνω- κάτω όταν τράκαρε, ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, με την 26χρονη Chelsea Rowe, τον Ιούλιο του 2015. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο της 26χρονης βρέθηκε στη λωρίδα του Briggs όταν συνέβη το ατύχημα.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τεράστια οδύνη μας», είχε πει τότε η σύζυγός του, «πρέπει να αντέξουμε να τον βλέπουμε έτσι κάθε μέρα, είναι χειρότερο και από το αν είχε πεθάνει. Δεν μπορούμε να πενθήσουμε καθώς είναι ακόμα ζωντανός αλλά ταυτόχρονα κάθε μέρα χάνεται η αισιοδοξία για ανάρρωσή του».

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2000 και έχει μια κόρη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης