Αρχείο

Η Γαλλία προκαλεί το Κρεμλίνο: Στρατιώτες και υπερσύγχρονα άρματα μάχης Leclerc θα παραταχθούν στην Εσθονία το 2017- Σε κρίση οι Ρωσογαλλικές σχέσεις;

Η Γαλλία θα αναπτύξει 300 επίλεκτους στρατιώτες της λεγεώνας των ξένων  και ουλαμό με  πέντε υπερσύγχρονα άρματα μάχης  Leclerc στην Εσθονία , προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Μόσχα και πρόβλημα στις ρωσο-γαλλικές σχέσεις  .

Ο Εσθονός υπουργός άμυνας Σεργκέι Στεπάνωφ ζητεί από χώρες της ΕΕ να μετακινήσουν και άλλες  στρατιωτικές δυνάμεις  στην περιοχή λόγω της ρωσικής απειλής, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik .

Η Γαλλία ενέδωσε στην πρόσκληση και  θα αναπτύξει επίλεκτες δυνάμεις της λεγεώνας των ξένων και άρματα μάχης Leclerc , καθώς και ΤΟΜΑ στην Εσθονία το 2017, ανακοίνωσε το εσθονικό  υπουργείο άμυνας .

Οι δύο υπουργοί  άμυνας συναντήθηκαν στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ  για την Ασφάλεια στο Χάλιφαξ , που βρίσκεται  σε εξέλιξη στον Καναδά, και στο οποίο κορυφαίοι στρατιωτικοί  ηγέτες, εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι θα  συζητήσουν θέματα ασφαλείας.

Η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να  μετακινήσει ισχυρές  δυνάμεις στην Πολωνία και στα τρία κράτη της Βαλτικής ( Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία) λόγω όπως υποτίθεται αναφέρουν οι χώρες αυτές απειλούνται από την Μόσχα .

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποσχέθηκε τον Οκτώβριο  να στείλει επιπλέον 800 στρατιώτες στην Εσθονία, καθώς και άρματα μάχης , μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν πάθει ένα είδος ψύχωσης ή απλά ετοιμάζουν κάποιου είδους προβοκάτσια στην ίδια περιοχή με τους πληθυσμούς των ρωσόφωνων και υλοποιούν ανάλογες ετοιμασίες.

Πάντως σε οποιαδήποτε σενάριο που αφορά βία εναντίον αυτών των πληθυσμών , η Μόσχα θα αντιδράσει με δυναμικό τρόπο χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν , σύμφωνα με τους ίδιους τους Ρώσους αξιωματούχους.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου), αναφέραμε ότι η  Γαλλία, η Δανία, η Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες αναμένεται ότι θα συμμετέχουν στο σχηματισμό των τεσσάρων αμυντικών σχηματισμών, υπό τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά, προκειμένου οι στρατιωτικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στην Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, αλλά και τη Λετονία.

Η οργάνωση των μάχιμων μονάδων περιλαμβάνει προσωπικό και θωρακισμένα οχήματα πεζικού, μέχρι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.Η Βαλτική θα είναι ενδεχομένως μετά την Συρία η τοποθεσία που ενδεχομένως θα  ξεκινούσε ένας παγκόσμιος πόλεμος .

 

https://youtu.be/46JZmOKuPcs

https://youtu.be/EEi5YlpyWmE?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ