Πολιτική

Ερώτηση Νικολόπουλου για τους σεισμόπληκτους της Πάτρας: Πότε η κυβέρνηση θα τους καταβάλει τα χρήματα;

Την ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, που επλήγησαν πριν από 8 χρόνια επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρει  ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμη από το Τ.Α.Σ. το σύνολο των χρημάτων που δικαιούνται για την αποκατάσταση των ζημιών, αφού ως γνωστόν οι δικαιούχοι έχουν πάρει μόνο την πρώτη δόση και εκκρεμεί μία ακόμη.

Συγκεκριμένα, οι σεισμόπληκτοι πρέπει, όταν υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, να καταβάλουν αμοιβή στον επιβλέποντα μηχανικό τους, ένα ποσό που δεν είναι ευκαταφρόνητο και οι άνεργοι ή φτωχοί σεισμόπληκτοι δεν διαθέτουν. Αν δεν δυνηθούν να καταβάλουν το εν λόγω ποσό χάνουν το δικαίωμα της είσπραξης της δεύτερης δόσης. Και όχι μόνο αυτό. Θα κληθούν, κιόλας, να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα χρήματα της πρώτης δόσης!

Ο Αχαιός βουλευτής τονίζει , ότι αδύναμοι συνάνθρωποι μας, που έχουν πληγεί από τον σεισμό, θα καταστραφούν πλήρως, με ό,τι συνεπάγονται οι συνθήκες απόγνωσης που θα βιώσουν από κει και πέρα. Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να βγουν από το αδιέξοδο είναι να παρακρατηθεί και να αποδοθεί από τον Τ.Α.Σ. η αμοιβή των μηχανικών και το υπόλοιπο ποσό να αποδοθεί στους δικαιούχους.

Με την συγκεκριμένη ερώτηση καλεί την Κυβέρνηση , να προχωρήσει  άμεσα σε καταβολή της δόσης στους δικαιούχους σεισμόπληκτους, αφαιρώντας την αμοιβή των μηχανικών και αναλαμβάνοντας το ίδιο το κράτος την καταβολή της σ’ αυτούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ