Πολιτική

Επίθεση με φοβερές ύβρεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους!

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο χαρακτήρισε σήμερα δημοσιογράφους «βρομερές πόρνες που στρέφονται κατά της Σλοβακίας», έπειτα από ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με καταγγελίες που έγιναν για παράβαση κανόνων σύναψης δημοσίων συμβάσεων για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων για την εκ περιτροπής προεδρία της Σλοβακίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, έπειτα από την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, ο Φίτσο εξοργίστηκε όταν του τέθηκε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη την Κυριακή η Σουζάνα Χλάβκοβα και η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.

«Κάποιοι από εσάς είστε βρομερές πόρνες που στρέφεστε ενάντια της Σλοβακίας και επιμένω σε αυτό», τόνισε ο Φίτσο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. «Δεν προσφέρετε ενημέρωση, πολεμάτε την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, οι σχετικές καταγγελίες αποτελούν μια στοχευμένη επίθεση δυσφήμισης της προεδρίας της Σλοβακίας στην ΕΕ, η οποία λήγει τον Δεκέμβριο.

Η Χλάβκοβα συμμετείχε σε μια ομάδα στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και της είχε ανατεθεί η διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων για τον εορτασμό της σλοβακικής προεδρίας στην ΕΕ, όπως μια εκδήλωση τον Φεβρουάριο για τα αποκαλυπτήρια του λογοτύπου της σλοβακικής προεδρίας.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη την Δευτέρα, από κοινού με την Διεθνή Διαφάνεια, η Χλάβκοβα κατηγόρησε τους προϊσταμένους της ότι της άσκησαν πίεση για να παρακάμψει τους κανόνες για την σύναψη δημοσίων συμβάσεων και να επιλέξει ένα πρακτορείο διοργάνωσης εκδηλώσεων που σχετιζόταν με το αριστερό κόμμα Σμερ του Φίτσο για την διοργάνωση των αποκαλυπτηρίων του λογοτύπου.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι μια συναυλία για τον εορτασμό της έναρξης της προεδρίας τον Ιούλιο διοργανώθηκε χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες δημοσίων συμβάσεων και πως τα έξοδα διοργάνωσης της συναυλίας υπερκοστολογήθηκαν.

Η Διεθνής Διαφάνεια ανέφερε στον ιστότοπο της ότι οι «εικονικές δημόσιες συμβάσεις», συνιστούν έγκλημα, σημειώνοντας πως ζήτησε από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς της χώρας να προχωρήσουν σε έρευνα της υπόθεσης.

Οι σχέσεις του Φίτσο με τα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στον ίδιο και την κυβέρνηση του είναι από καιρό προβληματική, και σε πολλές περιπτώσεις έχει αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις συγκεκριμένων δημοσιογράφων, ενώ σε κάποιες άλλες έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον εκπροσώπων του Τύπου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον Φίτσο, επίσης αντέκρουσε τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν σύννομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...