Κύπρος

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι σε κοινή εκδήλωση για την λύση του Κυπριακού (εικόνες)

Την ώρα που ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί διαπραγματεύονται στην Ελβετία, χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι βρίσκονται στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία πραγματοποιώντας κοινή εκδήλωση για την ειρήνη και τη λύση του Κυπριακού. Η εκδήλωση γίνεται στο γήπεδο της τουρκοκυπριακής ομάδας «Τσετίν Καγιά» στο Λήδρα Πάλλας.

Στην εκδήλωση ειρήνης συμμετέχουν μέλη 120  ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών οργανώσεων. Επίσης παρευρίσκονται στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την έγκριση κοινής διακήρυξης η οποία αναφέρει:

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση και καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της».

Όσον αφορά την εκδήλωση, οι οργανώσεις αναφέρουν πως «θα συναντηθούμε όλοι μαζί, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στην νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλλας, για να τους στείλουμε ενωμένοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, το μήνυμα ότι τους στηρίζουμε και τους ενθαρρύνουμε και ότι αναμένουμε να επιστρέψουν στην Κύπρο με καλά νέα για την υπόθεση της ειρήνης και της επανένωσης της χώρας και του λαού μας».

Επίσης, καλούν όλους τους Κυπρίους να κινητοποιηθούν στην προοπτική της λύσης και να δηλώσουν το παρών τους σε αυτό το δικοινοτικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό συναπάντημα για να μπορέσει «να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή της λογικής, η φωνή της ειρήνης και της ελπίδας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...