Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τεράστιες ενισχύσεις στέλνει η Ρωσία στη Συρία - 4 Su-27 και έμφορτα αποβατικά - Αναβαθμίζει την βάση της Ταρτούς και τη βάση Hmeymim- Εικόνες και βίντεο από το ρωσικό αεροπλανοφόρο


Toυ Βασίλη Καπούλα

Η Ρωσία  στέλνει τεράστιες ενισχύσεις  στη Συρία και συγκεκριμένα 4 Su-27 τα οποία συνόδευαν ένα Tu-154 με αριθμό RA-85586, έμφορτα αποβατικά με δυνάμεις πεζοναυτών και οπλικά συστήματα ενώ πρόκειται να δημιουργήσει νέες υποδομές στην αεροπορική βάση στη Συρία κατασκευάζοντας δεύτερο αεροδιάδρομο και βελτιώνοντας την αεράμυνα της. Το ίδιο θα ισχύσει και για την βάση της Ταρτούς η οποία αναβαθμίζεται (εικόνα παρακάτω) για να μπορεί να δεχτεί πυρηνικά υποβρύχια, αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά πλοία "πρώτης γραμμής".

Σε αποκλειστικές εικόνες θα δείτε την φρεγάτα "Admiral Grigorovich" που εκτόξευσε τους πυραύλους Kalibr από τους φορείς εκτόξευσης 8, 3, και 1 και εικόνες από το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ".

Η αεροπορική βάση στην Συρία όπως και η ναυτική βάση στην Ταρτούς θα αποτελέσουν έδρα πυροβολαρχιών αεράμυνας S-400 και Pantsir για την προστασία τους από κάθε εναέρια απειλή.

«Θα παραμείνουν στην Συρία για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει ρώσος πολιτικός υπεύθυνος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής βουλής σε συνέντευξη του.

Εκεί αναφέρει ότι θα γίνει προσθήκη ενός ακόμη αεροδιαδρόμου καθώς και θα γίνει μεταφορά επιπλέον στοιχείων αεράμυνας.

Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2015 η ρωσική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 9.000 εξόδους κατά θέσεων των ισλαμιστών

Η βάση όμως θα αποτελεί το ισχυρό χαρτί της ρωσικής πολιτικής στην Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει ξεκινήσει την ριζική αναβάθμιση της ναυτικής βάσης του ρωσικού ναυτικού στο συριακό λιμάνι του Ταρτούς καθώς συνεχίζει να στέλνει υλικό απαραίτητο ώστε πλέον να μπορεί να ελλιμενίζονται σε μόνιμη βάση πλοία που θα αποτελούν ουσιαστικά τον ρωσικό στόλο της Μεσογείου.

Έτσι η ρωσική παρουσία στην Μεσόγειο πλέον θα λάβει μόνιμη θέση και δεν θα είναι απλά μια βάση ανεφοδιασμού όπως ήταν μέχρι τώρα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το ρωσικό ναυτικό έχει στείλει τόσο πυραύλους αεράμυνας S-300PMU-2 όσο και ακτοπλοϊκούς BASTION-P στη περιοχή σε συνδυασμό με σκάφη επιμελητείας όπως το ναυαγοσωστικό MB-31 και το ρυμουλκό έρευνας και διάσωσης SPK-46150 ενώ για τη προστασία από ασύμμετρες απειλές έχουν μεταφερθεί και ταχέα σκάφη τύπου "Raptor" σε συνδυασμό με μονάδα πεζοναυτών.

Ήδη επιπλέον φορτίο 720 τόνων έχει αφεθεί και περιλαμβάνει νέα συστήματα που θα εξοπλίζουν τη ναυτική βάση.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας  έκανε παρουσίαση των όπλων άερος-εδάφους που μπορούν να φέρουν τα ρωσικά μαχητικά τύπου Su-33 που βρίσκονται επί του αεροπλανοφόρου «Κουζνετσοφ» και ανέρχονται σε 13 στον αριθμό.

Έτσι τα αεροσκάφη μπορούν να εκτελέσουν αποστολές κρούσης με την χρήσης των βομβών ελεύθερης πτώσης FAB-500M54 γενικής χρήσης και τις FAB-500M62 υψηλής εκρηκτικότητας κατάλληλη για θωρακισμένους στόχους των 500 κιλών με το κάθε μαχητικό να μπορεί να μεταφέρει 2000 κιλά βομβών σε αποστάσεις άνω των 700 χιλιομέτρων εκτός της χρήσης του πυροβόλου των 30 mm GSh-30-1.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα τα μαχητικά του τύπου έλαβαν το σύστημα σκόπευσης SVP-24 που ουσιαστικά υπολογίζει κάθε παράμετρο βολής όπως, καιρικές συνθήκες, απόσταση, ύψος, και θέση του μαχητικού για να δώσει εντολή άφεσης των όπλων επιτυγχάνοντας έτσι ακρίβεια βολών που τα δυτικά μαχητικά θα εκτελούσαν με την χρήση κατευθυνόμενων όπλων μειώνοντας έτσι το κόστος κάθε επιδρομής.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=K7I5LoyeMNUhttps://www.youtube.com/watch?v=c2vrmES70vUhttps://www.youtube.com/watch?v=A2SEiJY2BE0https://twitter.com/A_Knishenko_RT/status/798876611827351552

https://twitter.com/A_Knishenko_RT/status/798875644423733248

https://twitter.com/A_Knishenko_RT/status/798868920119820288

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...