Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίσκεψη αστραπή του Τούρκου Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στην Μόσχα - Εισβάλλει και στο Ιράκ ο τουρκικός Στρατός και η Μ.Ανατολή παίρνει φωτιά (εικόνες)

Ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός  Χουλουσί Ακάρ μεταβαίνει εσπευσμένα στην Μόσχα για άκρως σημαντική συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του στρατηγό Β. Γερασίμοφ σήμερα Τρίτη, ανακοίνωσε  το τουρκικό γενικό επιτελείο. Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία συγκεντρώνει μεγάλη δύναμη πυρός με άρματα μάχης και πυροβολικό για εισβολή και στη Μοσούλη. Όλα δείχνουν ότι ανοίγει και αυτό το μέτωπο και η περιοχή παίρνει μπουρλότο!

Το Ιράκ προειδοποίησε πριν λίγο ότι οποιαδήποτε τουρκική εισβολή και προς Sinjar θα αντιμετωπίσει την σθεναρή αντίσταση του ιρακινού Στρατού.

Eκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ,δήλωσε ταξής:

"Υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή μας. Από τη μια πλευρά δίνουμε έναν σοβαρό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της Τουρκίας και από την άλλη, στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις.Έχουμε σχεδιασμούς που γίνονται στα πλαίσια προετοιμασιών για κάθε ενδεχόμενο"

Ο Τούρκος στρατηγός  επιβιβάστηκε στην  πτήση προς τη Μόσχα για μια συνάντηση με τον στρατηγό Β. Γερασίμοφ , και ενδεχομένως και με τον  υπουργό άμυνας της Ρωσίας Σ.Σοιγκού .

Η τουρκική αινιγματική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί  θα συζητήσουν θέματα «στρατιωτικής συνεργασίας και περιφερειακά ζητήματα».

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ θα ζητήσει άδεια για προώθηση των τουρκικών δυνάμεων ακόμα πιο νότια στην Συρία , θα ζητήσει την αποσαφήνιση της θέσης της Μόσχας σε σχέση με τους Κούρδους και φυσικά θα ζητήσει πολύ πιθανόν την προμήθεια των πυραύλων  S-400 εισερχόμενος πλέον «δυνατά» στις επιδιώξεις της Άγκυρας για να διασφαλιστεί η εναέρια ασφάλεια  της χώρας.     

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας έχουν βελτιωθεί σε κυβερνητικό επίπεδο μετά  την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Σε  πρόσφατη έρευνα  όμως στην Ρωσία αναφέρθηκε  ότι ο ρωσικός λαός  τρέφει αισθήματα μίσους για τους Τούρκους λόγω ιστορίας και θρησκείας , ενώ στην Συρία οι  δύο χώρες υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές της σύγκρουσης.

Υπενθυμίζουμε άρθρο του Βασίλη Καπούλα  με τίτλο (Ρωσική επίδειξη δύναμης προς Τουρκία και ΗΠΑ στη Συρία: Πως το Su-35S ταπείνωσε το F-22 με τα τουρκικά F-16 ακόμη να τρέχουν – Το μήνυμα της Μόσχας ), στο οποίο αναφέρονταν ότι η Ρωσία έκανε επίδειξη δύναμης από την  προς Τουρκία και ΗΠΑ με τα δυο περιστατικά που αποκαλύφθηκαν στην Συρία .

Συγκεκριμένα έξι τουρκικά μαχητικά είχαν εγκλωβιστεί από τους ρωσικούς πυραύλους  S-400 από τον τουρκικό εναέριο χώρο πριν καν προλάβουν να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο για να βομβαρδίσουν στο Β.Χαλέπι ενώ ένα Su-35S που συνόδευε ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος ήρθε αντιμέτωπο με ένα F-22 που με τη σειρά του συνόδευε ένα Β-52.

Το περιστατικό μάλιστα το αποκάλυψαν οι Αμερικανοί σε μια προσπάθεια να δείξουν και προς την Τουρκία ότι στην Συρία όποτε θέλει η Ρωσία επιβάλει «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων».

Για αυτό και ο Τούρκος ανώτατος διοικητής μεταβαίνει στην Μόσχα μεταφέροντας αιτήσεις του  Τούρκου προέδρου προς τον Πούτιν.

Όλα όμως ενδεχομένως να άλλαζαν εάν στην εξουσία δεν ήταν ο Ερντογάν και το ΑΚΡ , που θέλει να μετατρέψει την χώρα σε νέο-οθωμανική αυτοκρατορία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ