Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιφνιδιαστική διαταγή Β.Πούτιν για εκσυγχρονισμό 3.000 αρμάτων μάχης T-80BV σε επίπεδο Τ-90 και stealth όλες οι κύριες μονάδες επιφανείας - Προετοιμασίες πολέμου (βίντεο)

Toυ Βασίλη Καπούλα

Σε μια ακόμη αιφνιδιαστική απόφαση που αλλάζει όλα τα δεδομένα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, σε έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας έδωσε διαταγή για τον εκσυγχρονισμό 3.000 αρμάτων μάχης T-80BV σε επίπεδο Τ-90 ενώ αποφασίστηκε όλες οι κύριες μονάδες επιφανείας του ρωσικού Στόλου που θα εκσυγχρονιστούν να λάβουν και πακέτο μείωσης του ίχνους στους στα ραντάρ και υπερύθρων δηλαδή με την εφαρμογή τεχνικών Stealth.

Ξεκάθαρα πλέον η Ρωσία προετοιμάζεται για περιφερειακή ή παγκόσμια σύγκρουση καθώς δεν πιστεύει ότι ο Ν.Τραμπ θα επικρατήσει στο εσωτερικό των ΗΠΑ για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, σε μια εξέλιξη που ανατρέπει όλα τα δεδομένα για το υλικό των χερσαίων δυνάμεων του ρωσικού στρατού το ρωσικό ΥΠΑΜ αποφάσισε να επαναφέρει σε χρήση μετά από εκσυγχρονισµό τα άρματα μάχης τύπου T-80BV.

Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού τα άρματα λάβουν νέας γενιάς ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και μια σειρά βελτιώσεων στον κινητήρα για μείωση της κατανάλωσης.

Τα πρώτα άρματα θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στις μονάδες το 2017 ενώ το ΣΕΠ θα είναι το γνωστό "Sosna-U" με θερμικό ανιχνευτή τηλέμετρο λέιζερ και αυτόματο σύστημα ανίχνευσης στόχων, θα λάβουν τα νέα βελτιωμένα πλακίδια ενεργού άμυνας ERA ενώ θα γίνουν τροποποιήσεις στο σύστημα κλιματισμού ψύξης/θέρμανσης και άλλα συστήματα διαβίωσης για να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις συνθήκες της ρωσικής Άπω Ανατολής και της Σιβηρίας.

Το άρμα που εμφανίστηε στην δεκαετία του ’80 κάνει χρήση του αεριοστρόβιλου SG-1000 των 1,100hp που του εξασφαλίζουν ταχύτατη απόκριση από στάση και την δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλης ταχύτητας που αγγίζει τα 70χλμ/ω σε δρόμο και 48χλμ/ω εκτός δρόμου σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του άρματος που φτάνει τους 42,5τόνους.

Πλέον η κατανάλωση θα κατέβει από τα 8λιτρα το χιλιόμετρο στα 5 λίτρα όσο δηλαδή και του Τ-72.

Επίσης θα λάβουν μια νέα σειρά πυρομαχικών και αντιαρματικού πυραύλου που εκτοξεύεται από το πυροβόλο (ο 9M119Μ Refleks) ενώ θα λάβουν και νέα σουίτα επικοινωνιών καθώς και περισκόπια μέρας/νύχτας σε συνδυασμό με οθόνες απεικόνισης υγρών κρυστάλλων (LCD).

Έτσι το άρμα θα έχει ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά του T-90 με την ταχύτητα των T-80U κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα επίφοβους αντιπάλους σε συνδυασμό με την ισχυρότατη θωράκιση που μπορεί να ενισχυθεί από την χρήση ενεργών αντιμέτρων όπως Shtora-1 και Arena-e.

Αυτή την στιγμή σε υπηρεσία βρίσκονται 200 άρματα του τύπου με την 4η τεθωρακισμένη μεραρχία αλλά η απόφαση αφορά τον εκσυγχρονισμό 3.000 αρμάτων μάχης.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε οι κύριες μονάδες επιφανείας που θα εκσυγχρονιστούν να λάβουν και πακέτο μείωσης του ίχνους στους στα ραντάρ και υπερύθρων δηλαδή με την εφαρμογή τεχνικών Stealth.

Αυτό δήλωσε η ρωσική εταιρεία Ruselectronics που εργάζεται πάνω σε νέα υλικά χαμηλής παρατηρισημότητας και θα ενσωματωθούν σε υπάρχοντα και νέας κατασκευής πλοία.

Τα υλικά αναπτύχτηκαν από το ινστιτούτο Ferrite Domen στην Αγία Πετρούπολη και θα ξεκινήσουν οι δοκιμές από το 2017.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών θα ξεκινήσει να τοποθετείται το υλικό σε υπάρχοντες μονάδες κάτι που θα μειώσει το κόστος ανανέωσης του ρωσικού στόλου καθώς θα καλυφθεί με χαμηλό κόστος η διατήρηση ιδιαίτερα αξιόλογων μονάδων που φέρουν οπλικά συστήματα υψηλής καταστρεπτικότητας που στο σύγχρονο περιβάλλον μπορούν να εντοπιστούν από μεγάλη απόσταση.

Αυτό σημαίνει μείωση κονδυλιών για τη ναυπήγηση μονάδων προς αντικατάσταση των παλιών μόνο μονάδων και τη ναυπήγηση νέων υποβρυχίων.

https://www.youtube.com/watch?v=z1qX-YNQTJI

https://www.youtube.com/watch?v=5tDywRhXc9M

https://www.youtube.com/watch?v=ENrXWSpqTHg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...