Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έντονη ανησυχία μετά τη νίκη Tράμπ - Προειδοποίηση της αστυνομίας του Λ. Άντζελες για ενδεχόμενα επεισόδια

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες , μιας μεγαλούπολης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση , λόγω πιθανότητας "αστικών  ταραχών και εξεγέρσεων" από την εκλογή του Ν.Τράμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.

Η γενικής αστυνομική διεύθυνση   του  Λος Άντζελες (LAPD) προετοιμάζεται  για πιθανές ταραχές μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα ασφαλείας .

Πηγές εκ των έσω στο LAPD λένε ότι ανησυχούν ότι οι πολίτες θα βγουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Το πιο ευγενικό πράγμα που πρέπει να πω είναι ότι αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, διότι αυτές ήταν  πολύ ασυνήθιστες εκλογές», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας  με  γνώση των σχεδίων LAPD για απόψε. «Είμαστε έτοιμοι να πάμε σε καταστάσεις ταραχών , και να επέμβουμε εφόσον αυτό απαιτηθεί», δήλωσε ο ίδιος.

 Οι Αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας ανησυχούν σφόδρα για τις μειονοτικές- γειτονιές στα ανατολικά και νότια της πόλης , διότι η κατάσταση εκεί  είναι ήδη έκρυθμη .

Η πηγή πρόσθεσε ότι αν και δεν υπήρξε καμία πράξη οποιασδήποτε αναταραχής μέχρι στιγμής, το αμερικανικό υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας,  λέγεται ότι έχει εντείνει τα  σχέδια έκτακτης ανάγκης για απόψε στο Λος Άντζελες και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Los Angeles police officers investigate a shooting in South Central Los Angles on Monday, Dec. 29, 2014. A man fired a rifle at two Los Angeles officers in a patrol car on Sunday night but no one was injured in the attack that comes amid tension nationwide between police and protesters rallying against their tactics. LAPD spokeswoman Officer Nuria Venegas said Monday that one man was under arrest and a second suspect was being sought in the shooting in an area of the city ridden with gangs and crime and heavily patrolled by police. (AP Photo/Nick Ut)

«Η κατάσταση είναι «business as usual», ανέφερε ανώτερος αξιωματικός του LAPD με το όνομα Κρις  Ραμίρεζ , ο οποίος για λόγους ασφαλείας δεν προχωρά σε διασπορά πανικού , αλλά τα πρόσθετα μέτρα εντείνονται συνεχώς.

Ο επικεφαλής του LAPD Τσάρλι Μπεκ έκανε παρόμοια σχόλια για τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης νωρίτερα σήμερα:

«Οι άνδρες και οι γυναίκες του  #LAPD είναι αφοσιωμένοι στο να κάνουν  κάθε κάτοικο σίγουρο για την ασφάλεια του που  είναι σε θέση να ασκούν με ασφάλεια το δικαίωμά τους», γράφει ο ίδιος.

Η κατάσταση είναι η ίδια και στην Νέα Υόρκη, όπου και οι δύο υποψήφιοι έχουν την  εκλογική έδρα τους. Νωρίτερα σήμερα, το NYPD και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αύξησαν την παρουσία τους σε  περιοχές του Μανχάταν.

Το σίγουρο είναι σύμφωνα με πολλούς αναλυτές ότι η διαμάχη μεταξύ δύο «διαφορετικών κόσμων» , της Χ.Κλίντον και του Ν.Τράμπ,  δεν πρόσκειται να σταματήσει εδώ διότι η  προεκλογική πολιτική τους έχει ήδη διχάσει την πολυπολιτισμική αμερικανική κοινωνία , και μάλιστα πολύ βαθιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ