Αρχείο

Ειδυλλιακά τοπία και γραφικά σημεία που σπάνια φτάνουν οι τουρίστες (εικόνες)

Τα ταξίδια είναι πια εύκολα για τους περισσότερους, ειδικά στο δυτικό κόσμο, κι έτσι είναι πολλοί εκείνοι που έχουν την ευκαιρία να νιώσουν πολίτες του κόσμου, γυρίζοντας τον πλανήτη και γνωρίζοντας χώρες, ανθρώπους και πολιτισμούς.

Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένα μέρη που είναι δυσπρόσιτα ή και απροσπέλαστα είτε λόγω της απομακρυσμένης και δύσκολης τοποθεσίας τους είτε, κυρίως, λόγω πολέμων και καταστροφών που τα έχουν απομονώσει. Έτσι είναι πολύ λίγοι εκείνοι οι ταξιδιώτες που έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά τους ή να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω.

Το μοναδικό Εθνικό Πάρκο του Αφγανιστάν Band-e Amir με τις τιρκουάζ λίμνες και τους απόκρημνους βράχους

Νταγκεστάν, Καύκασος. Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο χωριό οι τελευταίοι κάτοικοι έφυγαν από τη ζωή το 2015.

shutterstock_311750480

Το τοπίο είναι μαγευτικό αλλά ο αυτοκινητόδρομος Karakoram που συνδέει την Κίνα με το Πακιστάν είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

Πυκνά δάση και άγρια ηφαιστειακή ομορφιά. Πολύ λίγοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα στο βουνό Paektu της Βόρειας Κορέας.

shutterstock_190344098

Αιθιοπία, βύθισμα Danakil. Γεμάτο θείο, είναι ένα από τα πιο ζεστά και πιο αφιλόξενα μέρη στον κόσμο, από γεωλογικής άποψης. Ασφαλώς δεν βοηθά και η πολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Ο «δρόμος του θανάτου», Βολιβία. Προσελκύει πολλούς ποδηλάτες από όλο τον κόσμο αλλά για περίπου 300 κάθε χρόνο η επίσκεψη στον δρόμο αυτό αποδεικνύεται μοιραία.

shutterstock_340984787

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να ακούμε την Υεμένη μόνο για τον πόλεμο και την πείνα, ωστόσο η χώρα διαθέτει εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ