Κόσμος

Διευθυντής της Mercedes στην Κίνα απολύθηκε μετά από καυγά για μια θέση στάθμευσης!

Η Daimler AG ζήτησε χθες δημόσια συγνώμη για ένα επεισόδιο στην Κίνα, στο οποίο τα τοπικά ΜΜΕ είπαν ότι αναμίχθηκε διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις σε μια διαμάχη για θέση πάρκινγκ.

12497871_14435542579766_rid7

Η τοπική θυγατρική της Daimler δήλωσε αργότερα ότι, παρά το γεγονός ότι η διαμάχη ήταν προσωπική υπόθεση και τελικά επιλύθηκε φιλικά, η εταιρεία «απάλλαξε το στέλεχος από τα καθήκοντά του». Δεν αποκάλυψε το όνομα του στελέχους.

Η επίσημη κρατική εφημερίδα People’s Daily ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι ο Rainer Gaertner, πρόεδρος και CEO του τμήματος φορτηγών και λεωφορείων της Daimler Κίνας, μίλησε προσβλητικά για τους Κινέζους και χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού σε μια διαμάχη στο Πεκίνο. Δεν αποκάλυψε όμως την πηγή των πληροφοριών αυτών.

«Η φύση της διαμάχης και ειδικά ο τρόπος που αυτή διημείφθη, άσχετα από τα τυχόν σχόλια που φέρεται να έγιναν, κρίνεται όχι μόνο ενοχλητική για το κοινό, αλλά κατά την άποψή μας επιζήμια για την υπόληψη της εταιρείας μας, ανάρμοστη για ένα στέλεχος της φίρμας μας και επιβλαβής για την καλή εικόνα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Daimler Greater China.

«Ένα τέτοιο συμβάν δεν αντικατοπτρίζει με κανένα τρόπο τις αξίες της Daimler AG και ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για την ενόχληση που δημιούργησε αυτό το θέμα και για τις απόψεις που κάποιοι θεώρησαν υποχρέωσή τους να εκφράσουν μετά τις αναφορές σε αυτό το λυπηρό γεγονός».

Η ανακοίνωση δεν έδωσε λεπτομέρειες για το συμβάν και δεν σχολίασε το ρεπορτάζ περί χρήσης σπρέι πιπεριού. Είπε ότι οι έρευνες από τις Αρχές έκλεισαν και ότι οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία επίλυσης της διαφοράς παρέμειναν ιδιωτικές και εμπιστευτικές, μεταξύ των εμπλεκομένων.

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Gaertner, μέσω τηλεφώνου ή email.

H People’s Daily έγραψε ότι ο Γερμανός διευθυντής ενεπλάκη σε καυγά με Κινέζο οδηγό στη συνοικία Shunyi του βορειοανατολικού Πεκίνου. Στη διαμάχη αναμίχθηκαν και περαστικοί για να προστατέψουν, όπως γράφτηκε, τον Κινέζο οδηγό.

Σύμφωνα με άλλες κινεζικές εφημερίδες, ο Gaertner «έκλεψε» μια θέση πάρκινγκ από Κινέζο κάτοικο της περιοχής, και όταν αυτός του ζήτησε το λόγο, φέρεται να είπε: «Είμαι εδώ ήδη ένα χρόνο και το πρώτο πράγμα που έμαθα είναι ότι όλοι οι Κινέζοι είναι μπάσταρδοι». Όταν δε αναμίχθηκαν και άλλοι κάτοικοι στη διαμάχη, τους ψέκασε με σπρέι πιπεριού.

Τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ έφεραν θύελλα σχολίων στο διαδίκτυο, και το θέμα ήταν μέσα στα 10 πρώτα του δημοφιλούς microblog Sina Weibo, χθες Δευτέρα το πρωί. Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν λέγοντας ότι δεν θα αγοράσουν αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά της Mercedes.

Πηγή: Automotive News, Shanghaiist

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...