Κοινωνία

Γιώργος Στασινός: Aυτός είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ

Ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ξεπέρασε το αποτέλεσμα της κάλπης για την γαλάζια παράταξη των μηχανικών με τον Γιώργο Στασινό, επικεφαλής της ΔΚΜ, σχεδόν να διπλασιάζει τους σταυρούς του σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση πριν τρία χρόνια. Τότε το ποσοστό που είχε λάβει ήταν 26,3% χάνοντας όμως την προεδρεία από τον κ. Χρίστο Σπίρτζη που υποστηριζόταν από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Την περασμένη Κυριακή, ο 40χρονος Πρόεδρος του ΤΕΕ, που βρέθηκε στο πηδάλιο του τεχνικού κόσμου λόγω της υπουργοποίησης Σπίρτζη, έσπασε το ρεκόρ του. Πήρε 2.171 ψήφους από 1.070 στις προηγούμενες εκλογές και βάζει πλώρη με μεγάλο αέρα για μία δεύτερη θητεία στον κορυφαίο θεσμικό φορέα και τεχνικό σύμβουλο του κράτους, το ΤΕΕ. Παρά τον κατακερματισμό της, η γαλάζια παράταξη στάθηκε όρθια, καθώς σφυροκοπήθηκε από την Ανασυγκρότηση -ΤΕΕ από την Αρχή με επικεφαλής τον κ. Χρόνη Ακριτίδη, η οποία κατέβηκε για πρώτη φορά αποσπώντας το 6,53%, όπως και την παράταξη "Πρόοδος και Αναβάθμιση ΤΕΕ", η οποία απέσπασε το 4,67% του τεχνικού κόσμου συσπειρώνοντας γαλάζιους και πράσινους μηχανικούς. Ωστόσο, δύο επιπλέον στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ. Το ένα είναι η χαμηλή διείσδυση της κυβερνώσας παράταξης (ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων) στους κόλπους των μηχανικών με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών να κερδίζει μόλις το 7,31% του κλάδου αλλά και η άνευρη παρουσία των άλλων παρατάξεων, κάποιες από τις οποίες παρασκηνιακά ταυτίστηκαν με τον υπουργό Υποδομών, βγάζοντας μπροστά πρόσωπα της επιρροής του και συνεργάτες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2013 που είχε αποσπάσει περίπου το 11% ενώ παρατάξεις όπως η "Αφετηρία" και η Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών (επιρροής Σπίρτζη) συγκέντρωσαν κάτω από 3% έκαστη. Όσοι επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα της κάλπης υποστηρίζουν ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την φθορά και την χαμηλή δημοσκοπικά εικόνα της κυβέρνησης.

Στις προηγούμενες εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τριχοτομημένο (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών και ο ανεξάρτητος κ. Αντώνης Πρωτονοτάριος). Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις οδήγησαν στον αποκλεισμό ιστορικών στελεχών της παράταξης όπως ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος αλλά και ο κ. Αντώνης Πρωτονοτάριος ο οποίος τότε κατέβηκε ως ανεξάρτητος παίρνοντας το 1,2%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...