Πολιτική

Γιατί ο Ν.Τραμπ ακύρωσε τη συνάντησή του με δημοσιογράφους από τους NYT

Ο Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε ξαφνικά μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους New York Times, τους οποίους έχει επανειλημμένα επικρίνει, χρεώνοντάς τους σε tweets του ανακριβή δημοσιογραφική κάλυψη κι έναν «απαίσιο τόνο» εις βάρος του.

«Ακύρωσα τη σημερινή συνάντηση με τους προβληματικούς NYT όταν οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνάντησης άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Καθόλου ευγενικό», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ίσως να οργανωθεί νέα συνάντηση με τους ΝΥΤ. Στο μεταξύ συνεχίζουν να με καλύπτουν ανακριβώς και μ' έναν απαίσιο τόνο!», έγραψε σε άλλο tweet.

Εκπόσωπος των Times δήλωσε πως η εφημερίδα δεν γνώριζε πως η συνάντηση είχε ματαιωθεί μέχρι την ανάρτηση του μηνύματος του Τραμπ στο twitter. Η ομάδα του Τραμπ προσπάθησε να αλλάξει τους όρους της συνάντησης χθες Δευτέρα, ζητώντας να είναι off the record, όμως η εφημερίδα αρνήθηκε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος των ΝΥΤ Αϊλίν Μέρφι.

Τα παραπάνω συνέβησαν μια ημέρα αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με παρουσιαστές τηλεοπτικών ειδήσεων και δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σε μια συνάντηση που η Washington Post περιέγραψε ως εριστική, προσθέτοντας όμως ότι γενικά διεξήχθη με τον προσήκοντα τρόπο.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ρεπορτάζ του CNN και του NBC για την προεκλογική εκστρατεία του ήταν άδικα, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη τέσσερις συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ως υποψήφιος για την προεδρία, ο Τραμπ είχε εξοργιστεί με τα μη κολακευτικά γι' αυτόν ρεπορτάζ, παρόλο που είχε εξακολουθήσει να επιτρέπει σε ορισμένους δημοσιογράφους να έχουν πρόσβαση σ' αυτόν, ανάμεσα στους οποίους και μερικοί των New York Times. Κάποια στιγμή είχε απαγορεύσει να παρακολουθούν τις προεκλογικές εκδηλώσεις του δημοσιογράφοι των Post, Buzzfeed και Politico, επειδή τα ρεπορτάζ τους ήταν επικριτικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ