Κόσμος

Γαλλία: Εντολές από Συρία και Ιράκ λάμβαναν οι τζιχαντιστές που σχεδίαζαν επίθεση στη Eurodisney

Οι οδηγίες για την αγορά όπλων έφταναν στους επίδοξους τρομοκράτες μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής - Στόχος και η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση των πέντε συλληφθέντων για τρομοκρατία στη Γαλλία, έδωσε στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, ο οποίος δήλωσε ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν επιθέσεις στη Γαλλία με εντολές από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον Μολέν οι πέντε άνδρες που συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας σε Μασσαλία και Στρασβούργο -συνολικά οι προσαχθέντες ήταν επτά, αλλά δύο από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι- λάμβαναν οδηγίες από τζιχαντιστές στο Ιράκ ή τη Συρία για να εξαπολύσουν επίθεση την ερχόμενη εβδομάδα.

«Στο Στρασβούργο μία ομάδα καταδρομέων και ένας άνδρας στη Μασσαλία, συνελήφθησαν. Δέχονταν οδηγίες για το πώς να αποκτήσουν όπλα. Οι οδηγίες είχαν δοθεί από έναν διοικητή από την περιοχή  του Ιράκ ή της Συρίας μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής», είπε ο εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι τρομοκράτες επρόκειτο να επιτεθούν την 1η Δεκεμβρίου σε τουριστικά αξιοθέατα και κυβερνητικά κτίρια, ενώ μεταξύ των στόχων τους εικάζεται ότι συγκαταλεγόταν και Eurodisney και η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο France 24, οι πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία των τζιχαντιστών καταγράφηκαν από το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των συλληφθέντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ